Opinnot

Prosessiteekkareissa opintoasioista huolehtii opintotoimikunta opintovastaavan johdolla. Opintotoimikunnan on tarkoitus puuttua opintoihin ja opiskeluun liittyviin epäkohtiin, ja välittää näistä tietoa korkeakoulun henkilökunnalle. Opintotoimikunta välittää myös tärkeää tietoa yliopistolta ja korkeakoululta opiskelijoille. Jos sinulla on pulma, risuja tai ruusuja aiheeseen liittyen tai haluat opintotoimikunnan tietävän jostain opintoihin liittyvästä epäkohdasta, niin ota yhteyttä opintovastaavaan Sara Siivolaan (opintovastaava(at)prosessiteekkarit.fi).

Tenttiarkisto ja prujut

Prosessihuoneelta löytyvään tenttiarkistoon voit tuoda vanhojen tenttien kysymyspapereita. Tentit skannataan ja julkaistaan netissä osoitteessa tenttiarkisto.fi. Ahkerin tenttien palauttaja sekä yksi satunnainen palauttaja palkitaan vuosittain, joten muista kirjoittaa tentin taakse oma nimesi! Tenttiarkistonhoitajana toimii tänä vuonna Valtteri Siira (valtteri.siira@aalto.fi).

Opiskelijoiden itse tekemiä prujuja on mahdollista palauttaa opintovastaavalle sähköpostitse (opintovastaava@prosessiteekkarit.fi) tai suoraan prujukansioon. Prujut ovat kurssien sisällöistä , joita opiskelijat ovat tehneet ja jakaneet muiden opiskelijoiden iloksi. Kaikki prujut, joita opiskelijoilla on tarjota muiden prosessiteekkarien avuksi, otetaan vastaan mitä kiitollisin mielin. Tästä pääset prujukansioon.

Opintotiedotteet

Kevään opintotiedote

Moi kaikki!  EtäWappu kolkuttelee oven takana ja nyt onkin aika antaa palautetta kevään opintojen osalta. Keräämme yleistä opintopalautetta kurssijärjestelyistä sekä palautetta etätenttijärjestelyihin liittyen.  Sisältö: Lyhyet terveiset CHEMin edunvalvontasektorilta...

lue lisää

Syksyn vaihtohaku on alkanut ja hakuaika on 1.-20.9.2019

Nyt on mahdollisuus hakea vaihtoon kevätlukukaudelle 2020. Kohteita on tarjolla ympäri maailmaa. Vaihtopaikkoja jää vuosittain käyttämättä ja tässä syksyn rästihaussa on mahdollista hakea näitä paikkoja. Vaihto-opiskelusta löydät lisätietoa INTOsta. Vaihtokohteista...

lue lisää

Opintotiedote 16.4.2019

Pääaineen valinta kandidaatin tutkintoon Kandidaatin tutkinnon pääaineen opiskelija voi valita vapaasti. Pääaineet ovat Biotuotteet, Kemia ja materiaalitiede, ja Kemian tekniikka ja prosessit. Pääaineen valinta on auki 12.4.-31.5.2019 ja lisätietoa hakuprosessista...

lue lisää

Opintojen UKK

1. En pääse tenttiin/labroihin, mitä teen?

Ilmoita esteestä mahd. ajoissa kurssin opetushenkilökunnalle (yhteystiedot löytyvät MyCoursesista/Oodista), ja kysy mahdollisuutta korvaaviin suorituksiin (rästitenttipäivät, rästilabrat, suullinen tentti tai muu korvaava suoritus). Jos moni kurssitoverisikin on estynyt esim. PT:n tapahtuman takia, kannattaa vaatia labran/tentin siirtämistä.

2. Kurssin luennot olivat epäselviä/epäloogisia tai minulla olisi opetusta parantava kehitysehdotus, miten toimin?

Kannattaa lähettää palautetta Oodin kautta (tämä menee vastuuopettajan lisäksi opintojen suunnittelijalle ja ohjelman vastuuprofessorille). Jokaiselle luennoitsijalle tai kurssihenkilökuntaan kuuluvalle voi myös antaa rakentavaa palautetta kasvotusten tai sähköpostin välityksellä. Opintovastaavan ja opintotoimikunnan jäsenten puoleen voi myös aina kääntyä!

3. Haluaisin lähteä vaihtoon, mitä teen?

Vaihdon päähaku on tammikuussa ja rästihaku syyskuussa. Vaihto-opiskelusta löytyy paljon tietoa INTOn vaihtosivuilta.

Vaihto-opiskeluiden järjestäminen tapahtuu opiskelijan toimesta, eli sinun tehtäväsi on etsiä sinulle sopiva vaihto-ohjelma, ja hoitaa opinto-suunnitelma sekä kohteeseen hakeminen. Apua tähän voit kysyä korkeakoulumme vaihtoneuvojalta (kv-neuvoja-chem@aalto.fi). Innoitusta ja tietoa suosituista vaihtokohteista saa säännöllisin väliajoin järjestettävistä vaihtoinfoista sekä tietenkin vanhemmilta opiskelijoilta, jotka ovat olleet vaihdossa. Kannattaa myös huolehtia opintojen rahoituksesta, sekä tutustua vaihtostipendeihin ja niiden ehtoihin!

4. Olen lähdössä inttiin, vapaaehtoistyöhön auttamaan Afrikan nälkäisiä ja/tai en muuten vain tiedä mitä opiskeluilleni on käymässä, mistä saan apua?

Käytännön asioissa, kuten lukujärjestyksen tai oman HOPSin kasaamisessa parhaiten auttaa opintoneuvojat: suomenkielellä kandi-neuvojat-chem@list.aalto.fi, på svenska studieradgivare-chem@aalto.fi ja maisteriopiskelijoille msc-advisors-chem@list.aalto.fi. Monimutkaisempia kysymyksiä voi esittää opintojen suunnittelija Niina Arppelle (niina.arppe@aalto.fi). Apua urasuunnitteluun ja mm. stressinhallintaan voi pyytää myös yliopiston opintopsykologeilta.