Ehdokas Sisä- ja ulkovastaavaksi: Atte Reunanen

HeiMoi!

Olen Reunasen Atte, kolmannen vuoden opiskelija kemian tekniikka ja prosessit pääaineessa. Haen sisä- ja ulkovastaavaksi Prosessiteekkareiden hallitukseen vuodelle 2021, sillä haluan olla mukana vaikuttamassa haasteellisen ajanjakson aikana sekä tuoda mukanani ensi vuoden hallitukseen oman tietotaitoni sekä kokemukset tästä vuodesta. Kuluvana vuonna olen kerryttänyt kokemusta yhdistystoiminnasta ja erityisesti omasta korkeakouluyhdistyksestämme toimiessani Isäntänä. Yhdistystoiminnasta onkin muodostunut itselle rakas harrastus, johon mieluusti käytän vapaa-aikaani myös tulevana vuonna.

Tarinani ennen Otaniemeä ja teekkariutta on alkanut Suomen länsirannikon maaseudulta, Paimiosta, josta olen Teekkarikylään muuttanut aloittaessani opinnot syksyllä 2018. Otaniemeen olenkin sopeutunut todella hyvin ja yhdessä jos toisessa hommassa on tullut oltua mukana kahden viime vuoden aikana. Yhdistystoiminta imaisi vahvasti mukaansa jo fuksivuonna, kun toimin PT:llä sekä apu-IE:nä että yrityssuhdekisällinä. Näistä tehtävistä innostuneena päätin tasan vuosi sitten hakea hallitukseen. Ja onneksi hain, vuosi on nimittäin ollut varmuudella yksi koko elämäni parhaista. Vaikka vieläkin mahtavampaa olisi ollut ilman edelleen jatkuvaa COVID-19 -tilannetta, on vuosi 2020 antanut allekirjoittaneelle uskomattoman paljon.

Haluan tulevana vuonna auttaa hallitustamme ja sitä kautta yhdistystämme kehittymään ja olemaan entistä parempia maailmantilanteesta huolimatta. Haluan luoda ja olla auttamassa luomaan uusia tapahtumia turvallisesti ja kaikki huomioon ottaen. Uskonkin että itselläni on paljon annettavaa tällä saralla, sillä olen ollut maaliskuun puolivälistä tähän päivään asti eturintamassa, kun mietitään koronatilannetta ja miten se tulee ottaa huomioon lähes kaikessa toiminnassamme. Vaikka olenkin yleensä erittäin optimistinen, uskon että koko ensi vuoden ajan edellä mainittu virus tulee vaikuttamaan toimintaamme ja haluan olla mukana ratkaisemassa sen tuomia pulmia.

Kun mietitään sisä- ja ulkovastaavan virkaa, on se melkoisen laaja ja monipuolinen. Hoitotoimikunnasta löytyy iso valikoima erilaisia toimihenkilövirkoja ja sitä kautta paljon aktiivisia Prosessiteekkareita. Yksi tärkeimpiä tehtäviä onkin varmistaa hyvä kommunikointi eri toimihenkilöiden kanssa. Kuluneen vuoden aikana olen ilokseni saanut toimia erittäin suuri lukuisen tapahtumatoimikunnan kanssa ja olemmekin IE-parini Ollin kanssa onnistuneet ylläpitämään hyvän ja rennon keskusteluympäristön toimikunnan ja hallituksen välillä.  Hyvällä ryhmähengellä ja aktiivisella keskustelulla saadaan aikaan paras mahdollinen lopputulos. Laadukkaan kommunikoinnin jälkeen on asiat helppo tuoda esille hallituksen kokouksissa. Uutena asiana SUV:lle tulee ensi vuonna Prosessiteekkaripäivät, jotka on tarkoitus järjestää Otaniemessä ensi vuoden syksyllä. Tapahtumakonsepti on tänä vuonna laitettu vireille ja näiden suunnittelu alkaisi varmasti heti kun alustava päivämäärä on saatu sovittua sisarkiltojen uusien toimijoiden kanssa. Olisi mahtavaa olla mukana käynnistämässä uutta joka syksyistä spektaakkelia. Tänä vuonna kehittyneet järjestelytaidot sekä yleisesti tapahtumien suunnittelu ja toteutus kokemukset tulevat varmasti hyötykäyttöön.

Luonteeltani olen rauhallinen kuuntelija, joka osaa kuunnella muiden mielipiteitä ja on ennen kaikkea tiimipelaaja. Parhaimmillani työskentelen ryhmässä ja tulenkin toimeen kaikkien kanssa. Omat vahvuudet löytyvät ehdottomasti sosiaalisten vuorovaikutustaitojen puolelta. Olen helposti lähestyttävä ja koen että multa on helppo tulla pyytämään apua. Koen että suurin oma kehityskohtani löytyy oman ajankäytön parista ja siihen panostamalla pystynkin varmistamaan oman jaksamiseni ensi vuoden aikana.

Haen hallitukseen, koska haluan ensi vuonna olla mukana tekemässä yhdistystoimintaa, joka on sekä mahdollisimman laadukasta että laaja-alaista, mutta myös näin poikkeusolojen vallitessa turvallista kaikille osallistua ja olla mukana.

Vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiin täällä ja yksityisesti minulle voi esittää kysymyksiä Telegrammissa @reukku 🙂

Kysymykset

1. Millaista toimintaa haluaisit järjestää yhdistyksemme sisarkiltojen kanssa? 

Olen osallistunut useaan tapahtumaan, jossa sisarkillat ovat olleet edustettuna. Ja täytyy kyllä myöntää, että nämä tapahtumat ovat olleet itselle niitä ihan lemppareita. Nykyinen maailmantilanne estää meitä tietenkin järjestämästä yhdessä suurempia tapahtumia, kuten yhteissitsejä. Haluan ennen kaikkea varmistaa, että ulkosuhteet pysyvät sellaisina, että kun tilanne sen sallii pystytään jäsenille taas tarjoamaan päräyttäviä kokemuksia kera parhaiden toverien.

2. Prosessiteekkaripäivät on tarkoitus järjestää ensimmäisen kerran Otaniemessä syksyllä 2021. Miten lähdet suunnittelemaan ja rakentamaan tällaista kokonaisuutta?

Kyseessä on iso proggis, joka vaatii jonkin verran extra suunnittelua, sillä tapahtuma järjestetään tuolloin ensimmäistä kertaa ikinä. Suunnittelu on hyvä aloittaa sillä, että sisarkiltojen uusien toimijoiden kanssa sovitaan alustavat päivät tapahtumalle. Kun ne on sovittu, kerään muutaman henkilön ympärilleni, joiden kanssa alan suunnittelemaan tarkemmin järjestelyitä. Esimerkiksi keväällä ei kannata antaa ysville yhtään ylimääräistä  tekemistä haalareiden oheen. Yhteydenotto yrityksiin kannattaa tehdä tarpeeksi ajoissa jo keväällä, jotta yritykset ovat hyvissä ajoin tietoisia tapahtumasta. Myös esimerkiksi vierasmajojen puute ja sitä kautta ulkopaikkakuntalaisten yöpymisjärjestelyt tarvitsee nostaa pöydälle ajoissa.

3. Hoitotoimikuntaan kuuluu monipuolisesti erilaisia toimihenkilövirkoja. Miten kehittäisit toimikunnan toimihenkilötoimintaa?

Toimihenkilövalintoja tehdessäni pohtisin tarkemmin jokaisen viran roolia yhdistyksessämme ja olisi esimerkiksi kiva jutella muutaman viran kohdalla Zoomissa hakijan/hakijoiden kanssa siitä, onko heillä jotain ideoita virkaan liittyen vaikkapa joku tapahtuma tai kaipaako virka heidän mielestä uudistusta. 

4. Mitä mieltä olet yhdistyksemme liikunta- ja hyvinvointitapahtumista tällä hetkellä? Millaisia tapahtumilla voisimme kasvattaa jäsenistömme hyvinvointia korona-aikana?

Koen että yhdistyksemme liikuntatapahtumat ovat menneet viimeisenä kahtena vuonna hienosti eteenpäin. Yhteisvuorot TiKin kanssa, erilaiset lajikokeilut sekä erilaiset liikuntatapahtumat ovat tarjonneet jäsenille viime aikoina loistavan mahdollisuuden urheiluun hyvässä seurassa. Haluankin, että hyvä vire jatkuu myös tulevana vuonna. Liikuntavastaavat saavat toteuttaa itseään ja järjestää juuri sellaisia liikuntatapahtumia kun itse haluavat. Hyvinvointitapahtumien puolella on ollut vähän hiljaisempaa, mutta tämä ei tietenkään tarkoita ettei niitä tarvittaisi. Haluamme hallituksena tarjota mahdollisimman monipuolista aktiviteettia jäsenistölle. Itse en ole osallistunut hyvinvointitapahtumiin aiemmin ja siitä syystä kysyisin toimihenkilövirkaan hakevilta heidän ajatuksiaan ja voitaisiin niiden kautta pohtia mahdollisia tapahtumia yleisin hyvinvoinnin saralle. Yksi mahdollinen tapahtuma voisi olla vaikka luontoretki ja siihen kylkeen makkaranpaistoa 🙂

5. Miten kehittäisit yhdistyksemme kulttuuritoimintaa?

Tekniikan museo vierailun voisi ottaa uudestaan vaikkapa joka syksy. Tänä vuonna vierailulle saatiin hyvin porukkaa mukaan ja ensi syksynä varmasti tilanne on sama. Uusien fuksien tapahtumakalenteriin tämä on oikein oiva lisä, mutta myös sellaisille vanhemmille opiskelijoille ketkä eivät ole vielä ehtineet siellä käydä. Kulttuuritoimintaa yleisesti kehittäisin pikku hiljaa. Järjestämällä muutama eri tyyppinen tapahtuma vuoden aikana, saadaan hyvää palautetta siitä, mihin suuntaan jäsenistö haluaa kulttuuritoiminnan menevän. Omat ajatukset ovat siirtyneet pois taidemuseoista vähän arkisempaan, mutta myös eri tyyppiseen suuntaan. Kinopolilla voisi hyvin järjestää muutaman leffaillan, kun pHuoneen käyttömahdollisuuksista ei vielä osaa sanoa yhtään mitään. Toinen hauska idea voisi olla vaikka sommelierin vetämä viininmaistelu+tapas -ilta, jossain ravintolassa.

5 Kommentit

 1. OldLump

  Hei Atte!
  Mahtavaa, että olet hakemassa SUViksi. Tässäpä vielä muutama kiperä kysymys.

  1. Erään sisarkillan edustajat ottavat sinuun yhteyttä ja kertovat, että heitä on saapumassa bussillinen Otaniemeen noin neljän tunnin päästä. He toivovat, että järjestät jotain yhteistä tekemistä. Kuinka toimit kyseisessä tilanteessa?

  2. Missä suhteessa kossuvesi tulee sekoittaa?

  Vastaa
  • Atte Reunanen

   Tervehdys OldLump ja kiitoksia kyssäristä!

   1. Lähtökohtaisesti toivon olevani sen verran helposti lähestyttävä henkilö, että mahdollisesta vierailusta uskaltaisi ilmoittaa hieman aikaisemmin kuin neljä tuntia ennen saapumista. Kaikki ei kuitenkaan aina mene niinkuin strömsössä ja mikäli näin kuitenkin pääsisi käymään toimisin seuraavanlaisesti: ensin ilmoittaisin hallitukselle tilanteen ja pyytäisin kaikki kynnelle kykenevät hallituslaiset viihdyttämään vieraita. Tällä varoitusajallahan ei mitään tiloja saa käyttöön, vaan lähtisin järjestämään yhteistä kivaa ulkona. Varastolta haettaisiin kroket ja mölkyt, jonka jälkeen suunnattaisiin vaikkapa Alvarille pelailemaan. Kun suunnitelmat ovat selvät tekisin nopean infotekstin #PT kanavalle, jossa kertoisin tästä upeasta mahdollisuudesta päästä hengailemaan sisarkiltalaisten kanssa.

   2. Kossu kossuna ja vesi vetenä. Kahta loistavaa tuotetta sekoittamalla ei aina saa hyvää lopputulosta.

   Vastaa
 2. Krista

  Aivan loistavaa, että SUVi hommat kiinnostaa!!

  1. Hoitotoimikunta on ylivoimaisesti suurin nakkilukumäärältään. Miten pysyisit kartalla kaikkien toimariesi tekemisistä ja hyvinvoinnista?

  2. Entä omasta hyvinvoinnistasi ja jaksamisesta?

  3. Mikä on hoitotoimikunnan sisällä mielestäsi suurin kehittämiskohde?

  4. Minkälaisena näet Urpojen roolin suhteessa yhdistyksen kehittämiseen?

  Vastaa
 3. Huonekalu

  Hei!

  Mitä mieltä olet pHuoneen nykyisestä tilanteesta ja mitkä ovat mielestäsi tilan tärkeimmät kehityskohteet?

  Vastaa
  • Atte Reunanen

   Kiitos kysymyksestä Huonekalu!

   pHuoneen nykyinen tila on mielestäni oikein hyvä ja tila toimii nykyisellä järjestelyllä hyvin. Ennen poikkeusoloja olin viime syksyn sekä talven erittäin aktiivinen pHuoneella oleskelija eikä suurempia kehityskohteita tullut ainakaan silloin mieleen. Ainoa suhteellisen helppo parannus, mikä itselle on tullut hiljattain mieleen, olisi asentaa televisio seinälle. Silloin myös pöydän ääressä istuvat näkisivät ruudun paremmin ja näin useampi voisi nauttia laadukkaista kissavideoista.

   Toivottavasti pHuone saadaan jäsenistön käyttöön mahdollisimman pian ja pääsemme kaikki taas nauttimaan kahvista sekä hyvästä seurasta.

   Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *