Ehdokas IE:ksi: Hanna Kujanpää

HeiMoi! Olen Hanna Kujanpää, ja opiskelen toista vuotta kemian tekniikkaa. Halu olla aktiivisena jäsenenä yhteisön toiminnassa on tärkeä osa minua, ja monenlaisten tapahtumien järjestäminen on ollut minulle aina antoisaa puuhaa. Siksi haenkin hallitukseen -22 IE:n tehtäviin.

Fuksivuoteni ei ollut kaikista normaalein, kiitos koronan, mutta mikä tärkeintä minulle jäi silti käteen vahva tunne siitä että olen Prosessiteekkari. Yksi tärkeimmistä tämän tunteen luojista oli toinen toistaan hauskemmat ja unohtumattomat tapahtumat, joissa tutustuin sekä teekkariuden saloihin, että siihen, mitä on olla Prosessiteekkari. En voisi kuvitellakaan mitään sen parempaa, kuin päästä itse ensi vuonna olemaan vastuussa siitä, että myös uudet fuksit saisivat kokea saman.

Olen kuluneen vuoden toiminut apu-IE:nä, josta jatkumo IE:ksi kävisi hyvin luonnollisesti. Olen päässyt nykyisen IE:n rinnalla tutustumaan jo tapahtumien käytännön järjestelyjen puoleen: laittanut ruokaa suuremmallekin määrälle ihmisiä, pyörittänyt tapahtumaa itsenäisesti muiden apu-IE:iden kanssa sekä kokenut juhlien jälkeisen siivoamisen autuuden. Aikaansaava ja suunnitelmallinen luonteeni olisi myös varmasti tärkeässä roolissa IE:n tehtävissä, unohtamatta pettämätöntä delegointikykyäni.

Vastuun ja tehtävien jakaminen IE-parin kesken on tärkeä osa pestiä, ja siksi haenkin yhdessä Ilmari Niirasen kanssa. Meillä synkkasi heti fuksivuoden alusta asti loistavasti, ja en voisi kuvitellakaan parempaa aisaparia vierelleni. En malta odottaa, että pääsisimme toteuttamaan juuri meidän näköisiämme tapahtumia, ja tarttumaan jos jonkinlaisiin haasteisiin mitä vuoden varrella eteemme sattuisi.

Onneksi työtaakkaa ei tarvitsisi täysin kantaa kaksin, vaan apuna olisi myös liuta apu-IE:itä. IE:nä haluaisin kiinnittää huomiota siihen, että myös apu-IE:iden vuodesta tulisi hauska ja unohtumaton. Tässä tärkeinä tekijöinä toimivat aktiivinen yhteydenpito, erilaiset virkistystapahtumat sekä työtehtävien reilu jakaminen mahdollisia toiveita kuunnellen.

Nyt kun elämä alkaa pikkuhiljaa koronan jälkeen palautua raiteilleen ja tapahtumia saa taas alkaa järjestämään normaalisti, haluaisin etenkin kiinnittää mahdollisena IE-vuotenani huomiota myös siihen, että PT:n lähitapahtumia järjestetään aktiivisesti niitä janoaville ja että tapahtumien mittakaava pysyy yhdistyksen koon kasvussa mukana, kuitenkaan laadun kärsimättä. Olisi myös mielestäni tärkeää pitää huolta, että tapahtumia suunnataan fuksien lisäksi vanhemmille opiskelijoille, jotka helposti jäävät unholaan.

Edessä olisi myös aivan erityislaatuinen vuosi, sillä PT:n juhlavuosi on pyörähtänyt käyntiin! Vuoden mittaan tuleekin olemaan jos jonkinnäköistä tapahtumaa ja juhlahumua, joka tulee näkymään myös IE:n hommissa. Olisi kunniatehtävä IE:nä olla mukana luomassa PT:n ekoista pyöreistä ja lämmönsiirto X:stä unohtumatonta kokonaisuutta!

Jos sinulle herää kysymyksiä, vastailen niihin mielelläni Prosessiteekkarien vaalisivuilla tai
Telegramissa @hannakujanpaa.

——————–

1. Millaisena näet yhdistyksen tapahtumatarjonnan yleisesti? Millaisia tapahtumia
haluaisit itse järjestää? Pitäisikö joitain tapahtumia poistaa, muokata tai tuoda
uutena?

Mielestäni yhdistyksen tapahtumatarjonta on hyvällä pohjalla ja mukana on etenkin hienoja perinteitä, kuten fuksien prosessitrilogia. Joskus kuitenkin tuntuu siltä, että tapahtumien tarjonta eri vuosikurssien jäsenille on hieman epätasapainossa. Itse haluaisin järjestää tapahtumia jotka suuntautuvat monipuolisesti sekä fukseille että vanhemmille opiskelijoille ja kattavat laajasti toiveita yömyöhään juhlimisesta raikkaampiin alkoholittomiin tapahtumiin. Haluaisin järjestää poikkitieteellisiä tapahtumia ja yhteistä kivaa sisarkiltojen kanssa koska ne luovat yhteenkuuluvuutta sekä uusia tuttavuuksia.

Suoraan mitään tapahtumia ei minusta tarvitse lähteä poistamaan, vaan niitä voi tarpeen tullen muokata, kuten esimerkiksi CHEM-kiva muunnettiin viime vuonna
CHEM approiksi, joka on yleisesti ollut todella pidetty muokkaus. Jos aikaa riittää ja budjetti antaa periksi, on minulla ja Ilmarilla, joka kanssani hakee IE:ksi, mielessä vaikka minkälaisia tapahtumakonsepteja joita voisimme mahdollisesti tuoda uusina valikoimaan.

2. Koronavirus on hankaloittanut yhdistyksen tapahtumien järjestämistä huomattavasti
vajaan kahden vuoden ajan. Miten haluaisit lähteä toteuttamaan tapahtumia
poikkeusaikojen jälkeen ja vielä kestävän siirtymävaiheen aikana?

Toiveissani olisi päästä järjestämään tapahtumia mahdollisimman normaalisti mahdollisimman pian. Tärkeää on huomioida se, että pitkään jatkuneen etätapahtumakauden aikana osallistumisinnokkuus tapahtumiin laski, ja nyt olisi hyvä saada myös matkasta pudonneet jäsenet takaisin tapahtumien pariin järjestämällä tapahtumia, joihin osallistumiseen on matala kynnys.

Siirtymävaiheen aikana toimivia tapahtumamalleja ovat erilaiset rastikiertelyt sekä porrastaen alkavat tapahtumat, joiden avulla saadaan vältettyä suurien ihmismäärien oleskelu samassa paikassa samaan aikaan. Myös jos ilmat vielä sallivat, ulkojatkot esimerkiksi Ossinlammella ovat olleet mielestäni loistava, edullinen ja koronaturvallisempi vaihtoehto perinteisille jatkoille sisätiloissa. Jos kylmyys vaivaa, tanssiessa ja hyppiessä tulee aina lämmin!

3. Kuinka huomioisit kansainväliset opiskelijat tapahtumissa?

PT:n tapahtumissa kansainväliset opiskelijat huomioidaan jo nyt hyvin, mutta aina voidaan parantaa. Mielestäni olisi hyödyllistä koostaa esimerkiksi PT-englanti -sanasto, jonka voisi jakaa tapahtuman järjestäjille ja rastien pitäjille helpottamaan kommunikointia spesifillä sanastolla.

Myös tapahtumissa, joissa on osallistujia jotka eivät puhu suomea, joskus käy niin että tapahtuman alun jälkeen “laiskistutaan” ja kieli vaihtuu jossain vaiheessa vain suomeksi. Tähän tulee puuttua ja pitää huoli siitä, että kansainväliset osallistujat saisivat tapahtumista kaiken irti samalla tavalla kuin suomea puhuvat.

4. IE:nä toimiminen on tiimityöskentelyä. Millaisen työparin haluaisit itsellesi ja millainen
pari itse olisit? Kuinka omalla toiminnallasi pidät hyvää paridynamiikkaa yllä?

IE:nä toimimisessa hyvä työpari on kaikki kaikessa. Työparini haluaisin omaavan samanlaisen työmoraalin kuin minä itse, ja olisi tärkeää, että kommunikointi ja yhteistyö pelaavat saumattomasti. Olisi myös mahtavaa, että vierellä olisi joku joka jaksaisi aina kannustaa ja innostaa. Myös koska yllättäviä tilanteita tulee aina eteen, joustavuus puolin ja toisin olisi tärkeää.

Itse pyrkisin olemaan kannustava ja kuuntelemaan pariani huolellisesti sekä jakamaan aktiivisesti myös omia näkökulmiani ja ideoitani. Pyrkisin varmistamaan, että työtehtävät eivät kasautuisi vain toisen meistä harteille, vaan ne jaettaisiin kummankin jaksamisen ja vahvuuksien mukaan tasaisesti.

Hyvää paridynamiikkaa pitäisin yllä pitämällä huolta siitä, että välillämme säilyy hyvä keskusteluyhteys jolloin myös vaikeammat asiat ja ujoimmat ehdotukset uskalletaan tuoda esille puolin ja toisin. On myös tärkeää, että aikaa vietetään yhdessä muutenkin kuin vain työtehtävien parissa, eli pitäisin myös huolen sen toteutumisesta.

5. Tapahtumatoimikunnassa on monenlaisia toimihenkilöpestejä ja osa näistä myös
tilanteesta riippuen itsenäisemmin toimivia yksiköitä, esimerkkinä bilevastaavat.
Miten varmistaisit tiedonkulun ja työnjaon toimikunnassasi?

Tiedonkulun tärkeimpänä pohjana on luoda yhteinen viestiryhmä, ja säännöllisesti kysellä ja kertoa kuulumisia molempiin suuntiin. Tavaksi voisi ottaa esimerkiksi säännölliset infoviestit, joiden avulla pidetään koko toimikunta ajan tasalla tulevista tapahtumista ja työtehtävistä.

Työnjaossa tulee käyttää apuna kirjallisia suunnitelmia vaikkapa excelin muodossa, josta selviää helposti kenen vastuulla mikäkin asia on. Myös on tärkeää ottaa huomioon toimikunnan jäsenten erilaiset taidot ja kiinnostuksen kohteet, jolloin työtehtävät saadaan jaettua fiksusti ja kaikkia miellyttävällä tavalla.

4 Kommentit

 1. Lumps emäntä

  Moi Hanna! Hienoa, että olet hakemassa tähän mahtavaan ja antoisaan virkaan. Tässä muutama kysymys:

  1. Miten motivoit apu-IE:n siivoamaan smökin vessat viideltä aamuyöllä, kun vessat ovat päässeet varsin kamalaan kuntoon?
  2. Joskus asiat eivät mene kuten suunnittelit. Olet unohtanut tehdä gluteenittoman pääruoan, apu-IE on jakanut ainoan vegaaniruoan väärälle henkilölle, tiskikone hajoaa, jälkiruoka kärähti uunissa ja smökin pääsulake on palanut. Miten toimit ja missä järjestyksessä?
  3. Mikä on lempioluesi?

  Tässä muuta this or that kysymys. Valitse mieluisempi ilman perusteluja.

  Keittiö vai sali?
  Kahvi vai tee?
  Sauna-iltama vai smökkibileet?
  Kasvisruoka vai liharuoka?
  Nachopelti vai pyttipannu?
  Kokous vai workshop?
  Kertikset vai kilisevät?
  Kova vai pehmeä?
  Pasta vai peruna?
  Kossu vai jallu?
  Jatkot vai sillis?
  Ruoka vai juoma?
  Wappusitsit vai Kaveri- ja perhesitsit?

  Vastaa
  • Hanna Kujanpää

   Hei Lumps emäntä, ja kiitos mielenkiintoisista kysymyksistäsi! Tässä vastaukseni niihin:

   1. Miten motivoit apu-IE:n siivoamaan smökin vessat viideltä aamuyöllä, kun vessat ovat päässeet varsin kamalaan kuntoon?

   Apu-IE:ille tehdään toki jo hakuvaiheessa selväksi, että myös mm. vessojen siivoaminen on osa tätä tehtävää. Motivointiin ehkä käyttäisin kannustavia “mitä nopeammin nämä on siivottu, sitä nopeammin päästään nukkumaan” tai “jos siivoat vessat tällä kertaa niin joku muu hoitaa ne sitten ensi kerralla”. Toki siivousintoa ylläpitämässä pitää myös aina olla hyvää musiikkia!

   2. Joskus asiat eivät mene kuten suunnittelit. Olet unohtanut tehdä gluteenittoman pääruoan, apu-IE on jakanut ainoan vegaaniruoan väärälle henkilölle, tiskikone hajoaa, jälkiruoka kärähti uunissa ja smökin pääsulake on palanut. Miten toimit ja missä järjestyksessä?

   Pääsulakkeen palaminenhan aiheuttaa suuria ongelmia keittiön puolella, puhumattakaan pikipimeästä tapahtumatilasta. Ensimmäisenä siis joku korjaamaan sitä. Jos sulaketta ei millään saataisi vaihdettua syystä tai toisesta, niin haetaan/lainataan jostain patterilla toimivia valonlähteitä, kuten jouluvaloja, tai ihan oikeita kynttilöitä, mitä vaan mitä nopeimmin saataisiin. Keittiön puolella riippuen siitä, missä vaiheessa ruoanlaitto on, aivan epätoivoisessa tilanteessa hakijatoverini Ilmari Niirasen, asuu Smökkiä vastapäätä, keittiöön laittamaan ruuat loppuun.

   Koska ruuan kanssa on myös poikkeuksellisen monta ongelmaa, lähettäisin jonkun apu-IE:n tai itseni pikaisesti lähimpään kauppaan. Samaan aikaan joku selittämään tämä epäonnekas vegaanisen ja gluteenittoman ruuan puuttuminen niille osallistujille, joita asia koskee. Kaupasta kasaan tarvittavat aineet nopeaan vegaaniseen ja gluteenittomaan ruokaan, jonka voisi jakaa niille, joilta ruoka vielä puuttuu. Samalla kauppareissulla jäätelöpaketteja mukaan joista saadaan uusi jälkiruoka, tai jos budjetti on erittäin tiukka niin edes kahvia/teetä.

   Viimeisenä tiskikoneen temppuilu. Aina vaihtoehtona on tiskata käsin, joten laittaisin saman tien muutaman apu-IE:n tai muun paikalla töissä olevan henkilön tiskaamaan astioita, jotta urakka saadaan aluilleen. Jos kaikkia ruokia ei ole vielä tarjoiltu, mahdollisuuksien mukaan vaihdetaan lennosta kertakäyttöastioihin tiskien minimoimiseksi.

   3. Mikä on lempioluesi?

   Kyllä Coolheadin Salted licorice raspberry sour on ylivoimainen lemppari!

   Tässä vastaukseni this or that -kysymyksiin:

   Keittiö vai sali? Keittiö
   Kahvi vai tee? Kahvi
   Sauna-iltama vai smökkibileet? Sauna-iltama
   Kasvisruoka vai liharuoka? Liharuoka
   Nachopelti vai pyttipannu? Nachopelti
   Kokous vai workshop? Kokous
   Kertikset vai kilisevät? Kilisevät
   Kova vai pehmeä? Pehmeä
   Pasta vai peruna? Peruna
   Kossu vai Jallu? Jallu
   Jatkot vai sillis? Jatkot
   Ruoka vai juoma? Juoma
   Wappusitsit vai Kaveri- ja perhesitsit? Kaveri- ja perhesitsit

   Vastaa
 2. Isäntien Isännän isä

  Moikka Hanna ja hienoa, että olet kiinnostunut juuri IE:ksi hakemisesta! Tässä muutama käytännön läheinen kysymys liittyen hakemaasi virkaan:

  1. Millainen olet ryhmänvetäjänä ja onko sinulla aikaisempaa kokemusta isomman porukan johtamisesta/koordinoinninsta? Millaisen roolin otat yleensä ryhmässä?
  2. Ensi vuosi tulee toivottavasti tulemaan jo huomattavasti normaalimpi kokonaisuus tapahtumien suhteen. Millainen on vuosi 2022 PT:n tapahtumien suhteen?Kuvaile vuoden 2022 tapahtumia kolmella virkkeellä.
  3. Onko silliksellä oleellista olla tarjolla silliä? Jos on, niin minkä makuista?

  Vastaa
  • Hanna Kujanpää

   Hei Isäntien Isännän isä ja kiitos kysymyksistäsi!

   1. Millainen olet ryhmänvetäjänä ja onko sinulla aikaisempaa kokemusta isomman porukan johtamisesta/koordinoinninsta? Millaisen roolin otat yleensä ryhmässä?

   Ryhmänvetäjänä kuvailisin itseäni määrätietoiseksi ja pyrin aina saamaan kaikki mukaan toimintaan kyselemällä aktiivisesti muiden mielipiteitä ja aktivoimalla taka-alalle helposti vetäytyviä jäseniä, jotta kaikki saadaan toimimaan yhdessä ja kaikkien ääni kuulumaan. Kokemusta ryhmän koordinoinnista minulla on lukiosta, jossa tutorina ollessani toimin ikään kuin puheenjohtajana kokouksissamme ja hoidin suuren osan organisoinnista ja tehtävien jakamisesta muiden tutorien kesken.
   Ryhmässä hakeudun usein johtajan rooliin, mutta viihdyn myös sujuvasti sivummalla kunhan saan tuoda ajatukseni ja ideani esiin.

   2. Ensi vuosi tulee toivottavasti tulemaan jo huomattavasti normaalimpi kokonaisuus tapahtumien suhteen. Millainen on vuosi 2022 PT:n tapahtumien suhteen?Kuvaile vuoden 2022 tapahtumia kolmella virkkeellä.

   Ensi vuonna PT:n tapahtumat muodostavat sopivan sekoituksen perinteisiä tapahtumia ja uusia yllätyksiä. Tapahtumissa panostetaan monipuolisuuteen ja pidetään huolta, että jokaisella PT:n jäsenellä on mahdollisuus osallistua, vaikka yhdistyksemme koko kasvaa. Vuonna 2022 PT:n kymppivuosi tulee olemaan täynnä juhlahumua ja mahtavien tapahtumien kautta pidetään huolta, että juhlatunnelma pysyy yllä koko vuoden huipentuen Lämmönsiirto X:ään.

   3. Onko silliksellä oleellista olla tarjolla silliä? Jos on, niin minkä makuista?

   Tähän kysymykseen vastaaminen on hieman haastavaa, sillä erään pandemian takia en ole vielä ehtinyt päästä yhdellekään sillikselle. Jos kuitenkin vastaan kysymykseen puhtaasti mielipidekysymyksenä, niin mielestäni ei ole oleellista tarjoilla silliä. Jos niitä kuitenkin ehdottomasti olisi oltava niin sitten muutama purkki sinappisillejä voidaan hankkia.

   Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *