Ehdokas IE:ksi: Ilmari Niiranen

Heimoi! Olen Ilmari Niiranen, toisen vuoden kemian tekniikan opiskelija, pesunkestävä prosessiteekkari, ja suurimman toiveeni mukaan Prosessiteekkareiden hallituksen seuraavan IE-parin toinen puolisko. Olen ollut opintojeni alusta saakka aktiivisesti mukana prosessiteekkareiden toiminnassa, ja tunnen itseni vahvasti osaksi tätä yhteisöä, jolta olen saanut paljon. Nyt haluan päästä puolestani tarjoamaan elämyksiä ja tapahtumia kaikille niitä haluaville.

Fuksivuoteni ei ollut tapahtumien ja muun hauskanpidon suhteen millään tavalla helppo, kun niin sanotusti kaikkea kivaa rajoitettiin. Tämä jätti minuun niin valtavan nälän tapahtumia kohtaan, että päätin hakea IE:n virkaan, johon pääsemisestä olen aidosti innoissani. Olen luonteeltani tarkka ja suunnitelmallinen, sekä aina elementissäni päästessäni organisoimaan asioita käytännössä. Minulla on korkea työmoraali ja toimin parhaiten hyvässä porukassa, missä tulen helposti kaikkien kanssa toimeen.

Tärkeintä IE:n virassa on mielestäni hyvä IE-pari. Tämän takia haenkin yhdessä Hanna Kujanpään kanssa, kenet olen tuntenut fuksivuoden alusta saakka. Meistä on kehittynyt vuoden aikana dynaaminen kaksikko, joka toimii tehokkaasti yhdessä, ja uskon, että mikään IE-vuoden haasteista ei olisi meille liikaa. IE-pari ei kuitenkaan pärjää suuren työmääränsä kanssa keskenään, vaan toiminnan perustan muodostaa apu-IE -ryhmä. Haluan muodostaa tiiviin ja tehokkaan apu-IE -porukan, jossa kaikille jaetaan tasapuolisesti työtehtäviä, ja jossa mukana oleminen on antoisaa.

Mikäli minut valitaan IE:n virkaan, pidän huolen siitä, että tapahtumia janoavalla yhteisöllämme ei ensi vuonna tule missään vaiheessa tylsää hetkeä. Erityisesti minua innostaa Prosessiteekkareiden juhlavuosi ja lämmönsiirto X, joka tuo varmasti mukanaan paljon tehtävää myös IE:lle. Lisäksi, mikäli tällaiselle on tulevana vuonna tilaa, minua kiinnostavat myös uudet tapahtumakonseptit ja niiden toteuttaminen.

Tässä oli toivottavasti tarpeeksi tietoa siitä, millainen olisin tulevan vuoden hallituksen IE:nä. Lähettäkää kuitenkin ihmeessä kysymyksiä joko Prosessiteekkarien vaalisivuilla tai Telegramissa @Ilmarielias

———————–

1. Millaisena näet yhdistyksen tapahtumatarjonnan yleisesti? Millaisia tapahtumia haluaisit itse järjestää? Pitäisikö joitain tapahtumia poistaa, muokata tai tuoda uutena?

Yleisesti näen prosessiteekkareiden tapahtumatarjonnan hyvänä ja sopivan laajana. Olemassa olevat tapahtumat kattavat melkeinpä kaiken rennoista illanvietoista aina suurempiin bileisiin. Tähän mennessä suosikkitapahtumatyyppejäni ovat olleet sitsit ja approt, joten näitä haluaisin erityisesti järjestää. Haluan säilyttää laajan skaalan tapahtumia, aina alkoholittomista pientapahtumista suuriin ja riehakkaampiin bileisiin, ja varmistaa, että jokaiselle löytyy jotakin. Uutena tapahtumaideana minulla ja Hannalla (jonka kanssa haen IE:ksi) on useat eri prosessiteekkarivuosikurssit yhteen tuova tapahtuma, johon kannustaisin etenkin vanhempia opiskelijoita tulemaan.

2. Koronavirus on hankaloittanut yhdistyksen tapahtumien järjestämistä huomattavasti vajaan kahden vuoden ajan. Miten haluaisit lähteä toteuttamaan tapahtumia poikkeusaikojen jälkeen ja vielä kestävän siirtymävaiheen aikana?

Haluan lähteä toteuttamaan tapahtumia mahdollisimman normaaliin tapaan, eli siten, että suurikin joukko ihmisiä voi kokoontua samaan paikkaan. Tämä on mielestäni ensiarvoisen tärkeää näiden vajaan kahden rajoitetumman vuoden jälkeen. Tänä syksynä on onneksi jo päästy järjestämään tapahtumia lähes normaaliin malliin, ja tämä lupaa hyvää myös ensi vuodelle, mistä olen todellakin innoissani. Tilanteen normalisoituminen tuo mukanaan mahdollisesti sen, että tapahtumiin on entistä enemmän halukkaita, ja mikäli pääsen IE:n virkaan, on tehtävänäni mahdollistaa hauskanpitoa kaikille halukkaille, tinkimättä tapahtumien laadusta. Toisaalta vajaassa kahdessa hiljaisemmassa vuodessa on saattanut käydä niin, että innostus tapahtumiin osallistumiseen on laskenut. Tästä syystä on tärkeää järjestää matalan kynnyksen tapahtumia, joihin on jokaisen helppo tulla, vaikka viime tapahtumasta olisikin aikaa.

3. Kuinka huomioisit kansainväliset opiskelijat tapahtumissa?

Huomioisin kansainväliset opiskelijat tapahtumissa huolehtimalla siitä, että kaikki tapahtumiin liittyvä tiedotus, ja tarvittaessa itse tapahtumissa ns. viralliset osuudet hoidetaan myös englanniksi. Tähän mennessä prosessiteekkarien tapahtumissa kansainvälisten opiskelijoiden huomioon ottaminen on toteutunut mielestäni hyvin, mutta haasteita tuottaa esimerkiksi osa yhdistyksemme suomenkielisestä sanastosta, joka ei puheessa aina välttämättä taivu helposti englanniksi.

4. IE:nä toimiminen on tiimityöskentelyä. Millaisen työparin haluaisit itsellesi ja millainen pari itse olisit? Kuinka omalla toiminnallasi pidät hyvää paridynamiikkaa yllä?

Haluan itselleni työparin, joka arvostaa tehokasta työntekoa yhtä paljon kuin minä, ja jonka kanssa kommunikaatio toimii sujuvasti. Parasta olisi se, että IE-pariltani ja minulta löytyy ominaisuuksia, jotka täydentävät toisiaan. Tämä luo loistavan pohjan paridynamiikalle, jota varmasti tarvitaan. Tärkeää on myös minulle se, että IE-pari tukee toisiaan kaikissa tilanteissa. IE-parina olisin avoin, aloitekykyinen ja tarvittaessa joustava. Aion käyttää omia vahvuuksiani tehokkaasti ja olla arvostamieni ominaisuuksien mukainen. IE:n virassa ei ole tarkoitus polttaa itseään loppuun, joten mikäli tilanne sitä vaatii, pystyn ottamaan vastuulleni myös parini tehtäviä, ja auttaa häntä jaksamaan. Pitäisin yllä hyvää paridynamiikkaa avoimella keskustelulla ja pitämällä huolen työtehtävien tasaisesta jakamisesta vahvuuksiemme mukaan.

5. Tapahtumatoimikunnassa on monenlaisia toimihenkilöpestejä ja osa näistä myös tilanteesta riippuen itsenäisemmin toimivia yksiköitä, esimerkkinä bilevastaavat. Miten varmistaisit tiedonkulun ja työnjaon toimikunnassasi?

IE:tä lähimpinä toimihenkilöinä ovat apu-IE:t. Tälle porukalle tehdään oma viestiryhmä, jossa välitetään tietoa tulevista tapahtumista, jaetaan työvuoroja, ja yleisesti pidetään koko porukka ajan tasalla. Työvuorojen varaamista varten aion tehdä sheetsin tai muun vastaavan lomakkeen, mikä selkeyttää toimintaa. Varmistaisin tiedonkulkua myös reagoimalla nopeasti mahdollisiin puutteisiin kommunikaatiossa. On mahdollista, että jokin osa toimikuntaa voi jäädä tiedonkulun ulkopuolelle, jolloin harkitsisin tämän osan jäsenien lisäämistä viestiryhmään, tai parantaisin tiedon välittämistä omalta osaltani. Apu-IE -porukassa järjestäisin työnjaon siten, että kaikille riittää tasapuolisesti tehtävää heidän omat toiveensa huomioiden. Pidän myös huolen, että Apu-IE:n rooli ei käy kenellekään liian kuormittavaksi. Mahdollisessa IE:n virassani haluan antaa vastuuta ja paljon vapautta itsenäisemmin toimiville yksiköille, kuten bilevastaaville, pitäen kuitenkin samalla huolen reilusta työnjaosta ja hyvästä tiedonkulusta.

4 Kommentit

 1. Lumps emäntä

  Hei Ilmari! Hienoa, että olet hakemassa tähän mahtavaan ja antoisaan virkaan. Tässä muutama kysymys:

  1. Miten motivoit apu-IE:n siivoamaan smökin vessat viideltä aamuyöllä, kun vessat ovat päässeet varsin kamalaan kuntoon?
  2. Joskus asiat eivät mene kuten suunnittelit. Olet unohtanut tehdä gluteenittoman pääruoan, apu-IE on jakanut ainoan vegaaniruoan väärälle henkilölle, tiskikone hajoaa, jälkiruoka kärähti uunissa ja smökin pääsulake on palanut. Miten toimit ja missä järjestyksessä?
  3. Mikä on lempioluesi?

  Tässä muuta this or that kysymys. Valitse mieluisempi ilman perusteluja.

  Keittiö vai sali?
  Kahvi vai tee?
  Sauna-iltama vai smökkibileet?
  Kasvisruoka vai liharuoka?
  Nachopelti vai pyttipannu?
  Kokous vai workshop?
  Kertikset vai kilisevät?
  Kova vai pehmeä?
  Pasta vai peruna?
  Kossu vai jallu?
  Jatkot vai sillis?
  Ruoka vai juoma?
  Wappusitsit vai Kaveri- ja perhesitsit?

  Vastaa
  • Ilmari Niiranen

   Hei Lumps emäntä ja kiitos kysymyksistä!

   1. Otan apu-IE porukkani kanssa jo ennen ensimmäisiä bileitä puheeksi sen, että kaikki työtehtävät eivät ole sitä kaikkein hohdokkainta puuhaa. Lisään vessansiivousmotivaatiota korostamalla siivouksen tärkeyttä, ja sitä, että jonkun se on vain hoidettava. Apu-IE -porukan kanssa voidaan myös sopia siten, että viimeksi vessaa siivoamassa ollut ei joudu seuraavalla kerralla tähän hommaan.
   Jos motivointikeinot eivät millään toimi, ja minulla on hetki aikaa, menen itse apu-IE:n kanssa siivoamaan, eli käytännössä johtamaan omalla esimerkilläni. Uskon, että tämä toimii motivointikeinona, ja siivous myös valmistuu nopeammin. Pidän myös huolen siitä, että vessaa peseville löytyy aina suojavarustusta, esimerkiksi kumihanskoja.

   2. Onpa kaikkiaan jännittävä tilanne. Ensin lähden selvittämään Smökin pääsulakkeen kohtaloa, koska juhlavierailla ei ole kivaa pimeässä istuessa, ja ruoan laitto on erittäin vaikeaa ilman sähköä. Jos sähköjä ei saada takaisin päälle, voin hyödyntää omani, tai jonkun muun smökin vieressä asuvan keittiötä ruuanlaittoon. Tilanne vaatii venymistä, mutta siihen olen itse valmis, ja motivoin muita jaksamaan. Irrotan pari apu-IE:tä omista tehtävistään ja lähetän heidät hakemaan aineksia vegaaniseen pääruokaan sekä uuteen jälkiruokaan. Tämän jälkeen otan homman haltuun keittiön puolella, ja nopeasti ryhmän kanssa tehdään puuttuva gluteeniton pääruoka ja yritetään jälkiruokaa uudelleen.
   Tiskikoneen hajoaminen ei itse juhlan aikana ole kaikkein vakavin asia, joten siihen liittyvät vaikeudet hoidan viimeisenä. Voidaan joutua myös hoitamaan suuri tiskivuori käsin, jolloin jaan homman tasaisesti apu-IE:ille.

   3. Weihenstephaner Hefeweissbier maistuu aina

   Vastaukset this or that -kysymyksiin:
   keittiö
   kahvi
   sauna-iltama
   liharuoka
   nachopelti
   kokous
   kertikset
   kova
   pasta
   jallu
   jatkot
   juoma
   wappusitsit

   Vastaa
 2. Isäntien Isännän isä

  Moikka Ilmari ja hienoa, että olet kiinnostunut juuri IE:ksi hakemisesta! Tässä muutama käytännön läheinen kysymys liittyen hakemaasi virkaan:

  1. Millainen olet ryhmänvetäjänä ja onko sinulla aikaisempaa kokemusta isomman porukan johtamisesta/koordinoinninsta? Millaisen roolin otat yleensä ryhmässä?
  2. Ensi vuosi tulee toivottavasti tulemaan jo huomattavasti normaalimpi kokonaisuus tapahtumien suhteen. Millainen on vuosi 2022 PT:n tapahtumien suhteen?Kuvaile vuoden 2022 tapahtumia kolmella virkkeellä.
  3. Onko silliksellä oleellista olla tarjolla silliä? Jos on, niin minkä makuista?

  Vastaa
  • Ilmari Niiranen

   Terve vaan Isäntien Isännän isä ja kiitos käytännön läheisistä kysymyksistä!

   1. Millainen olet ryhmänvetäjänä ja onko sinulla aikaisempaa kokemusta isomman porukan johtamisesta/koordinoinninsta? Millaisen roolin otat yleensä ryhmässä?

   Ryhmänvetäjänä olen tarkka, reilu ja päättäväinen. Haluan pysyä hyvin kartalla siitä, mitä ryhmäni tekee, ja varmistaa, että ryhmä toimii tehokkaasti. Aikaisempaa kokemusta ryhmän johtamisesta/koordinoinnista minulla on armeijan ihmeellisestä maailmasta, jossa kävin johtajakoulutuksen, ja josta en lähde jauhamaan sen enempää. Ryhmässä lähden useimmiten johtajan rooliin. Pidän siitä, että asiat tehdään minun tavallani, mutta kuuntelen paljon myös muita ryhmän jäseniä, sillä ryhmä harvoin toimii vain yhden henkilön ollessa äänessä.

   2. Ensi vuosi tulee toivottavasti tulemaan jo huomattavasti normaalimpi kokonaisuus tapahtumien suhteen. Millainen on vuosi 2022 PT:n tapahtumien suhteen? Kuvaile vuoden 2022 tapahtumia kolmella virkkeellä.

   Vuosi 2022 pitää sisällään laajan skaalan tapahtumia, aina tutuista ja perinteisistä tapahtumista uusiin konsepteihin, ja rennoista illanvietoista aamuyöhön kestäviin bileisiin. Tapahtumat tullaan todellakin järjestämään paikan päällä, ja ne ovat suurempia kuin aikaisemmin. Tulevan vuoden tapahtumatarjonnasta löytyy mahtavaa menoa jokaiselle, ja varsinkin PT:n juhlavuosi lisää oman huikean mausteensa jo valmiiksi loistavaan vuoteen.

   3. Onko silliksellä oleellista olla tarjolla silliä? Jos on, niin minkä makuista?

   Jos otetaan tämä kysymys mielipidekysymyksenä, niin mielestäni ei ole oleellista tarjota silliä. Jos kuitenkin halutaan tarjota silliä, valintani on sitruuna-tillisilli.

   Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *