Ehdokas KV- ja maisterivastaavaksi: Linda Jalonen

Hellou!

Mä oon kolmannen vuoden kemmalainen, pääaineena biotuotteet, ja nimi on Linda Jalonen! Mua innostaa todella paljon aktiivisuus Prosessiteekkarit ry:n toiminnassa, ja mulle on tuonut tosi paljon toivottua vastapainoa opinnoille osallistuva toiminta meidän yhdistyksen hyväksi. Tykkään siitä, kun saan vastuuta osalleni ja pääsen konkretiassa vaikuttamaan itselle merkittäviin asioihin.

Mulla heräsi into KV-toimintaa kohtaan mun tokana opiskeluvuonna, kun lähdin perinteisen ISO-toiminnan sijasta mukaan chem-eng-ISOiluun ja näin pääsin tutustumaan suomifuksien lisäksi myös meillä kemmalla aloittaviin englanninkielisiin fukseihin ja lisäksi työskentelemään muidenkin kuin suomi-ISO:jen kanssa innostavalla menestyksellä! Nyt kolmantena vuonna olen toiminut ihan varsinaisena KV-tuutorina, joka on valehtelematta ollut tähän astisen lukuvuoden ihan ykkösjuttu! Toiminta on antanut mulle itsellenikin hyvin paljon, toki sen lisäksi, että oon päässyt ryhmäyttämään uusia ihmisiä Aalto-yhteisöön ja oikeasti ihan kaveeraamaankin meidän vaihtarien ja maisterifuksien kanssa. Musta on ollut ihanaa tutustua reiluun määrään uusia ihmisiä eri taustoilla. Oon ollut nyt tämän syksyn todella aktiivisena tuutori-toiminnassa, johon päätöksenä oon ollut enemmän kuin tyytyväinen. Kielistä oon aina pitänyt ja suomen sekä ruotsin lisäksi opintoja löytyykin kanssa saksasta, ranskasta ja luonnollisesti englannista!

KV-tutoroinnin lisäksi oon ollut useassa toimarivirassa myös messissä. Kuulun PT:n taitelijoihin, abitiimiin sekä apu-IE-porukkaan. Oon viihtynyt kaikissa hommissa mukana hyvin ja nyt toivoisinkin kovasti, että pääsisin vielä enemmän vaikuttamaan Prosessiteekkarien toimintaan ja saisin entistä enemmän vastuuta osalleni. Musta juuri KV- ja maisterivastaava olisi mulle täysosuma hallitusviran suhteen. Multa löytyy rutkasti intoa ja tarmoa olla kehittämässä yhdistyksestä aina kansainvälisempää yhteisöä ja varmistaa, että ihan jokainen uusi Prosessiteekkari, juuristansa huolimatta, tuntee olonsa lämpimästi tervetulleeksi yhteisöömme. Lähestymistapani KV-toiminnan kehittämiseen on ihmis- ja yksilöläheinen, mutta samalla tavoitellen aina myös koko yhdistyksemme eteenpäin kehittämistä!

Omana fuksivuotenani en tullut kovin tutuksi meidän KV-toiminnan kanssa ja haluaisinkin päästä ideoimaan ja tuomaan kansainvälisemmän PT:n toteutukseen keinoja, joilla voitaisiin integroida esimerkiksi juuri vaihto-oppilaita kiinteämmäksi osaksi koko yhdistystämme. Mielestäni jo ensimmäisenä opiskeluvuonna suomifuksejakin voisi tutustuttaa jo enemmän KV-toimintaan ja sen mahdollisuuksiin. Musta on ollut todella ihana huomata, kuinka paljon tapahtumia ja aktiviteettia nyt tänä syksynä vaihtareille on löytynyt ja olen myös kuullut positiivista palautetta tästä heiltä itseltäänkin! Olen kuitenkin miettinyt, että rakoa suomalaisten ja vaihto-opiskelijoiden välillä voisi pienentää entisestään ja yhteistapahtumia tai -tilaisuuksia voisi olla halukkaille enemmän tarjolla. Lisäksi musta olisi tärkeätä kannustaa KV-tuutoreita olemaan aktiivisemmin mukana ja helposti lähestyttävissä uusia Prosessiteekkareita ajatellen. Tähän voisi hyödyntää esimerkiksi sitä, että tuutoreitakin ryhmäytettäisiin keskenään ja heidät saataisiin rennolle ja iloiselle asenteelle ennen kuin varsinainen tuutorointi alkaa.

Tuntuu, että mulla riittäisi ajatuksia ja puhuttavaa aiheen tiimoilta vaikka kuinka! Tässä oli kuitenkin mun mielestä tärkeitä ja mainitsemisen arvoisia seikkoja hakuun ja mahdolliseen virkaan liittyen. Toivon kovasti, että mut nähtäisiin potentiaalisena osana meidän uutta hallitusta ja voinkin luvata, että muhun KV- ja maisterivastaavana ei tarvitsisi pettyä! J Jos herää lisäkysymyksiä tai -ajatuksia mun ehdokkuuteen liittyen, niin ilolla vastaan niihin täällä vaalisivulla tai sitten Telegramissa, joka multa löytyy nimellä @lindajalonen.

——————-

1. KV- ja maisterivastaavan tehtävä osana hallitusta on suhteellisen uusi. Mitkä asiat näet KV- ja maisterivastaavan tärkeimpinä tehtävinä ja miten kehittäisit toimenkuvaa?

Mielestäni tämä rooli hallituksessa on hyvin merkittävä ja se ajaa tasavertaisuutta ja samanlaisia lähtökohtia jokaiselle uudelle yhdistyksen jäsenelle heidän lähtökohdistaan huolimatta. Näen KV- ja maisterivastaavan tärkeimpänä tehtävänä sen, että uudet opiskelijat saavat kaiken tarvittavan informaation, jotta eivät jää oman onnensa nojaan, ja että heillä on aidosti tervetullut olo mukaan yhteisöömme. KV- ja maisterivastaava edustaa PT:tä KV-toimikunnassa, mitä pidän myös hyvin tärkeänä roolina; virka ulottuu näin myös yhdistyksen ulkopuolelle ja ajaa muutenkin koko PT:tä aina kansainvälisempään suuntaan.

Kehittäisin virkaa näkyvämmäksi ja selkeämmäksi. KV- ja maisterivastaavahan on niin sanotusti fuksipäällikön virassa vaihto-opiskelijoille ja maisterifukseille, mutta mielestäni sen voisi tehdä vielä selkeämmäksi ja helpommin tavoitettavaksi uusille opiskelijoille, joita tämä koskee. Lisäksi mainitsemani tuutorien ryhmäyttäminen on mielestäni tärkeä pointti, sillä se edesauttaa tuutorien pysymistä helposti tavoitettavissa ja aktiivisina koko tarvittavan ajan tuutoroitaville.

2. Kuinka huolehtisit suomen- ja englanninkielisten opiskelijoiden tasavertaisuudesta yhdistyksen toiminnassa?

Pitäisin huolta, että kaikki sama tieto ja muu asiasisältö on saatavilla mahdollisimman hyvin sekä suomen että englannin kielellä. Tässä on mielestäni vielä skarpattavaa nykyhetkeen nähden; se takaisi kaikilla olevan tasavertaiset lähtökohdat osallistumiseen ja vaikuttamiseen jäsenistössä. Mielestäni mahdollisessa virassani olisin päävastuussa siitä, että jokaista kohdellaan yhdenvertaisesti ja ongelmatilanteisiin olisi puututtava heti.

3. Miten kansainvälisiä opiskelijoita ja englanninkielisen kandilinjan opiskelijoita voitaisiin kannustaa osallistumaan yhdistyksen toimintaan? Miten kannustaisit yleisesti jäsenistöä osallistumaan kansainväliseen toimintaan?

Mielestäni tässäkin helposti tavoitettavissa oleva englanninkielinen markkinointi pelaa tärkeätä roolia. Tänä syksynä järjestetty rastikiertely Prosessin optimoinnin yhteydessä oli hyvin toimiva. Vaihto-oppilaamme kuulivat eri mahdollisuuksista yhdistyksen toiminnassa ja innostuivatkin osasta eri vaihtoehdoista! Tuutorit ja KV-vastaavat voisivat kysellä kiinnostuksesta ja kannustaa vielä runsaammin esimerkiksi eri toimihenkilövirkojen suhteen.

Olimme pitämässä parin tuutorin kanssa KV-rastia kyseisessä tapahtumassa ja ainakin osa suomifukseista kiinnostui kansainväliseen toimintaan osallistumisen mahdollisuuksista. Tuutorointia voisi promota vielä enemmän perinteisen ISOilun lisäksi, sillä se on mielestäni vähintään yhtä itsellekin antava kokemus!

2 Kommentit

 1. Around the World

  Heimoi Linda, mahtavaa, että olet hakenut tähän aivan upeaan virkaan!

  Minulla olisi sinulle muutama kysymys:

  1) Mainitsit hakemuksessasi tutoreiden ryhmäytymisen tärkeyden. Miten käytännössä edesauttaisit ryhmäytymistä?
  2) Miten madaltaisit kynnystä osallistua KV-tapahtumiin?
  3) Virka, johon haet on mahdottoman hauska, mutta ajoittain hyvin työläs. Miten huolehdit omasta jaksamisesta ja hyvinvoinnista?
  4) Campari vai Sheridan’s?

  Vastaa
  • Linda Jalonen

   Heimoi! 🙂 Kiitos kysymyksistä. Tässä mietteitäni niiden suhteen. Jos lisää lisäkysymyksiä, niin vastaan ilolla.
   1. Musta olis mainio idea edesauttaa sitä mm. järkkäämällä tuutorien keskeisiä tapaamisia tai jonkintasoisia tapahtumia jo ennen kuin tutoroitavat tulevat heidän huomaansa. Tuutorien tutustuttaminen toisiinsa edistäisi hyvää ja rentoa ilmapiiriä porukkaan ja tämä varmasti olisi hyväksi Orientaatioviikon startatessakin.
   2. Tapahtumia voisi olla laajemmassa skaalassa, niin että niitä ei olisi rajattu tarkemmin esim. vain KV-ihmisille, vaikka toki nämäkin tapahtumat ovat mielestäni toimivia. KV-tapahtumia voisi järjestää yhä enemmän niin, ettei siinä korostu niin paljolti tapahtuman suuntaus kansainvälisille opiskelijoille, vaan tulisi ilmi, että nämäkin tapahtumat ovat hauskoja ja rentoja kaikille. Kun hyviä ideointeja saataisin aikaan ja toteutukseen, myös markkinointi on tärkeässä asemassa ja että se tavoittaa tasapuolisesti sekä KV-ihmisiä, että heitä, jotka eivät välttämättä äkkiseltään ajattelisi osallistumista ko tapahtumiin.
   3. Sen uskon, että virka on kaikessa innostavaisuudessaankin aikaa ja energiaa vievä! Tärkeintä on mielestäni muistaa balanssi kaikessa ja ottaa itselleen mm. vapaaehtois- ja kouluhommien lisäksi omaa mielekästä aikaa ja muistaa levätä. Uskon tosin, että virka itsessään toimisi minulle melkeimpä voimavarana, sillä koen että sen innostavaisuus ja hauskuus antaisi minulle kovasti!
   4. Campari🍹

   Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *