Ehdokas Rahastonhoitajaksi: Niko Saastamoinen

Heloust!

Olen Niko Saastamoinen, kolmannen vuoden opiskelija ja haen Prosessiteekkareiden hallitukseen rahastonhoitajaksi vuodelle 2022. Olen ollut aktiivisesti mukana PT:n toiminnassa fuksivuodesta lähtien. Kuluvan vuoden aikana olen toiminut hallituksessa isäntänä, joten PT:n hallitustoiminta on minulle tuttua. Yhdistys on minulle tärkeä ja siksi haluaisinkin olla kehittämässä ja tukemassa sitä myös vuonna 2022.

Rahastonhoitajan tehtävät kiinnostavat minua ja uskon, että pesti sopisi minulle hyvin. Olen tarkka, tunnollinen sekä nopea oppimaan. Uskon, että näistä olisi hyötyä rahastonhoitajan tehtävissä. Tapahtumia järjestäessäni on pitänyt huolehtia myös taloudellisesta puolesta, joten esimerkiksi budjetointi on tuttua hommaa.

Vastaan mielelläni kysymyksiin alla olevaan kommenttikenttään tai Telegramissa @saasta666

——————–

1. Mitä kaikkea rahastonhoitajan rooli pitää sisällään?

Rahastonhoitaja hoitaa yhdistyksen kaikki talouteen liittyvät tehtävät. Näitä ovat kirjanpidon ylläpito, budjetointi, laskutus sekä yhdistyksen laskujen maksu. Rahastonhoitaja myös ylläpitää yhdistyksen jäsenluetteloa sekä tekee tilinpäätöksen.

2. Rahastonhoitajan työ on tärkeää, mutta välillä kovastikin itsenäistä työtä. Miten varmistaisit, että kirjanpito tulee tehtyä, maksut tulee maksettua ja laskut selviteltyä?

Edistäisin rahastonhoitajan tehtäviä säännöllisesti ja näin ehkäisisin hommien kasautumisen. Tykkään hoitaa asiat alta pois sitä mukaan, kun niitä tulee. Näin myös välttäisin liiallisen työtaakan, jos joku viikko tehtävää olisikin normaalia enemmän ja asiat tulisi hoitaa tiukemmalla aikataululla.

Henkilökohtaisesti itsenäinen työskentely sopii minulle hyvin. En olisi muista riippuvainen, jolloin saisin myös hoidettua asiat ajallaan ja omaan tahtiin.

3. Prosessiteekkareiden eri toimikunnille luodaan vuoden alussa omat budjetit. Millaisilla toimilla varmistat, että budjeteissa pysytään?

Auttaisin muita hallituslaisia budjettien laatimisessa ja samalla varmistaisin, että budjetit olisivat realistisia ja rahat riittäisivät kaikille osa-alueille. Seuraisin vuoden mittaan toimikuntien rahankäyttöä ja tarvittaessa puuttuisin siihen, jos vaikuttaa siltä, että budjetti saattaisi ylittyä.

4. Kuinka hyvin olet perillä EU:n yleisestä tietosuoja-asetuksesta (engl. General Data Protection Regulation, GDPR) ja miten huolehtisit, että yhdistys toimii sen mukaisesti?

En ole tarkemmin perehtynyt aiheeseen, mutta pääpiirteittäin on tuttua. Tutustuisin aiheeseen tarkemmin ja toimisin itse sen mukaisesti, sekä tarvittaessa valistaisin muita hallituslaisia aiheesta, jotta hekin osaisivat toimia asianmukaisesti.

5. Onko rahastonhoitajan virassa mielestäsi kehityskohteita? Miksi/Miksei?

Virka vaikuttaa toimivalta nykymuodossaan enkä lähtisi lisäämään tai hajauttamaan rahastonhoitajan tehtäviä. Talousasioiden hoitaminen on järkevintä, kun yksi henkilö vastuussa ja tietoinen kaikesta. Välikädet saattaisivat vain sekoittaa pakkaa.

4 Kommentit

 1. Ei vielä seniili vanhus

  Moikka Niko! Mahtavaa, että olet hakemassa Prosessiteekkareiden rahastonhoitajaksi. Tässä muutama kysymys:

  1. Credit vai debit?

  2. Vuosijuhliin osallistujalla on jäänyt tapahtumamaksu maksamatta. Miten toimit?

  3. Mikä on mielestäsi tärkein ominaisuus rahastonhoitajan virassa menestymiseen?

  Vastaa
 2. Rahislumppu

  Moi Niko!

  Hienoa, että rahastonhoitajan pesti kiinnostaa! Lisätään vielä vähän lämpöä grilliin muutamalla hypoteettisella skenaariolla:

  1. Ennakoinnistasi huolimatta hommat ovat päässeet kasaantumaan ja jaksamisesi alkaa olla kortilla. Miten toimit?

  2. Huomenna pitäisi olla iso fuksitapahtuma mutta tilavarauksien laskua ei kuulu, mitä teet?

  3. Fuksi on satavarma, että hän on maksanut jäsenmaksun, mutta et kuitenkaan löydä hänen nimeään jäsenlistastasi. Miten lähtisit purkamaan tilannetta?

  Vastaa
  • Niko Saastamoinen

   Moi Rahislumppu! Kiitos kysymyksistä!

   1. Hoitaisin vähintään kriittisimmät laskut pois alta joiden eräpäivä lähestyy ja ilmoittaisin puheenjohtajalle tilanteesta. Jäsenlistan päivitys ja laskutukset voisi hoitaa myöhemminkin, jos oma jaksaminen ei riitä niiden hoitamiseen sillä hetkellä.

   2. Maksaisin lasku sitten kun se saapuu. Tilan saa käyttöönsä vaikka lasku ei olisi tullut perille ja olisi maksamatta. Jos kuitenkaan tapahtuman jälkeenkään laskua ei kuulu niin alkaisin kyselemään laskun perään ettei se pääsisi unohtumaan.

   3. Tarkistaisin verkkopankista löytyykö ko. fuksin jäsenmaksua ja jos löytyy niin lisäisin fuksin jäsenlistalle. Jos verkkopankista ei löydy maksua niin hyvin todennäköisesti fuksi muistaa väärin ja pyytäisin maksamaan jäsenmaksun.

   Vastaa
 3. Niko Saastamoinen

  Moi! Kiitos kysymyksistä!

  1. Ehdottomasti debit.

  2. Katsottaisiin asianomaisen kanssa että maksu tulee maksettua ja päästetään henkilö juhlimaan. Ei tärkeänä juhlapäivänä voi osallistujaa lähettää kotiin vaikka maksu onkin vähän myöhässä.

  3. Oma-aloitteisuus. Rahastonhoitajan tehtävät ovat usein itsenäisiä, joten pitää osata ottaa itseään niskasta kiinni ja edistää hommia säännöllisesti eteenpäin.

  Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *