Ehdokas Sisä- ja ulkovastaavaksi: Elmeri Koponen

Hei Laura ja jäsenistö!

Meikäläinen on Elmeri Koponen, 3. vuoden prosessiteekkari, ja haen vuoden 2022 hallitukseen Sisä- ja ulkovastaavaksi.

Edellisinä vuosina olen toiminut PT:n hallituksessa Emäntänä vuosimallia ‘21, sekä myös kahtena vuonna LAN-vastaavana. Hallitusvuoteni Emäntänä lähestyy loppuaan, mutta koen akuissa olevan vielä virtaa ja nälkä tehdä hommia on kova. Rakkauteni yhdistykseen ei ole syntynyt yksittäisestä kohteesta, vaan on kaikkien osa-alueiden summa. Haen tähän virkaan juurikin tästä syystä. Rakkaan yhdistyksemme monet toimihenkilöt ovat toimintamme sydän, ja haluan että jokainen tuntee olonsa palkituksi kovasta työstä jota he yhdistyksemme eteen tekevät. Lisää intoa hakemiselle antaa se että koen olevani henkilö, joka saa ryhmässä muista toimijoista parhaat puolet esille. Uskon myös että itselläni olisi tuoda vuoden 2022 hallitukseen tuoreita näkemyksiä mutta varsinkin poikkeusolojen aikaan toimineena kokemusta. Normaaliin arkeen paluu voi olla hankalaa, mutta yhteen puhaltamalla ja yhdessä tekemällä tämäkin on selätettävissä.

Tärkein asia yhdistyksessämme on mielestäni tapa, jolla jokainen jäsen, fuksista akateemisesti vanhempaan, voi löytää paikkansa yliopistossa. Niin pHuoneen kovimmista kuluttajista urheiluvuorojen vakinaamoihin, on jokaisella paikkansa tässä yhdistyksessä. Nyt tapahtumat ja niiden järjestämisen nähneenä ja vuoden kokemusta tällä saralla kartuttaneena koen olevani valmis ottamaan vastuulleni laajempia osa-alueita hoitotoimikunnan johdossa.

Jos mitään kysymyksiä herää niin minut saa kiinni telegramissa @chememantaman !

——————–

1. Onko sinulla mielessäsi jokin tietty hoitotoimikunnan osa-alue, jota haluaisit kehittää? Miksi ja miten/miksi ei?

Mielessäni ei ole oikeastaan tiettyä osa-aluetta, vaan enemmänkin haluaisin kehittää toimihenkilöiden toimintaa omatoimisempaan suuntaan. Rohkaisemalla ja antamalla tilaa toteuttaa omia visioita uskon että jokainen toimihenkilö kokisi omat tehtävänsä mahdollisimman palkitsevaksi. Kun oman työn jäljen näkee ja työpanosta arvostetaan, motivoi se jatkamaan ja ylittämään itsensä taas seuraavalla kerralla.

2. Syksyllä 2022 on tarkoitus järjestää ensimmäistä kertaa Prosessiteekkaripäivät Otaniemessä ja SUVin rooli saman alan opiskelijoiden yhteistapahtumassa on merkittävä. Miten valmistautuisit tähän uudenlaiseen tapahtumaan?

Prosessiteekkaripäivien onnistuminen ja konseptin käytännössä toteuttaminen vaatii paljon suunnittelua ja ennalta selvittelyä, joka on onneksi jo vuoden ‘21 SUV:in puolesta aloitettu, työmäärää helpottaakseen varsinkin ensimmäisenä vuonna olisi hyvä myös ottaa toimihenkilöksi Prosessiteekkaripäivävastaava, joka on mukana käytännön järjestelyissä ja ottamassa yhteyttä mahdollisiin yhteistyökumppaneihin. Tulevaisuuden kannalta tämä henkilö myös voisi olla henkilö, jonka vastuulla olisi organisoida ulkopaikkakunnille yhteiskuljetuksia ja majoitusmahdollisuuksia jäsenistölle. Tämä vähentäisi myös Sisä- ja ulkovastaavan työmäärää ja maksimoisi resurssien riittävän mahdollisimman moniin erilaisiin tapahtumakonsepteihin.

3. Hoitotoimikuntaan kuuluu monipuolisesti erilaisia toimihenkilövirkoja. Miten varmistaisit tiedonkulun ja aktiivisen toiminnan jokaisessa hoitotoimikunnan osassa koko vuoden ajan? Miten huomioisit toimihenkilöhaussa 2022 avattujen uusien virkojen, Seniorivastaavan ja Prosessiteekkaripäivävastaavan tehtävien alulleenpanon?

Hoitotoimikunnassa toimihenkilöt ovat moottori, joka pyörittää toimintaa. Ajattelen itse Sisä- ja ulkovastaavan olevan tässä yhteydessä kuin vaihteisto, joka välittää voiman pyörittämään yhdistyksen renkaita. Säännöllisillä kokouksilla ja aktiivisella kommunikaatiolla mahdollistaisin jokaisen pysyvän ajan tasalla. Olen myös henkilönä helposti lähestyttävä ja edellä mainituilla toimilla pitäisin huolen että tämä välittyy toimihenkilöille. Uusien virkojen omaksuminen ja alullepano vaati paljoni työtä sekä pitkäjänteisyyttä, ja näihin virkoihin on siksi valittava motivoituneet ja kokeneet henkilöt.

2 Kommentit

 1. Humputtelija

  Moikka Elmeri ja upeaa, että innostusta toiselle hallitusvuodelle riittää! Tässä pari kiperää kysymystä:

  1. Millaisena näet sisä-ja ulkovastaavan roolin hoitotoimikunnassa?
  2. Mihin erityisesti haluaisit sisä-ja ulkovastaavana panostaa?
  3. Millaisena sinä näet uuden seniorivastaavan viran? Entä miten se mielestäsi eroaa alumnivastaavan virasta?
  4. Joku Proselta soittaa ja kertoo, että he ovat kolmen tunnin päästä Otaniemessä ja heille pitäisi olla järjestettynä majoitus ja ohjelmaa. Harmiksesi mitään ei ole etukäteen tehty, mutta rakasta sisarkiltaa ei voi poiskaan käännyttää. Mitä teet?

  Vastaa
  • Elmeri Koponen

   Moikka Humputtelija ja kiitos kysymyksistä, toivottavasti myös vastaukset miellyttävät.

   1. Näen Sisä- ja ulkovastaavan olevan eräänlainen linkki toimihenkilöiden ja toiminnan välillä. Vaikka intoa toimareilla onkin paljon, täytyy jonkun hieman koordinoida ja suunnata tätä työpanosta jotta yhdistys saavuttaa siitä suurimman hyödyn. Myös tarvittavan tiedonkulun varmistamiseksi on SUV:in toimittava aktiivisena linkkinä yhdistyksen ja toimihenkilöiden suuntaan.

   2. Haluan panostaa hoitotoimikunnassa toimihenkilöihin yksilöinä. Jokaiselle varmasti herää ideoita joita haluaisi lähteä edistämään, ja haluan antaa tähän mahdollisimman hyvät puitteet. Pitää kuitenkin muistaa että joskus ideat eivät välttämättä ole konkreettisia toteuttaa, tai käytännön järjestelyihin kuluu yllättävän paljon resursseja, mutta näitä jalostamalla ja yhdessä tekemällä pääsemme parhaaseen lopputulokseen.

   3. Seniorivastaava olisi käytännössä hybridi hoito- ja tapahtumatoimikunnan alaisista toimihenkilöviroista. Alumnitoiminta on jo yhdistyksessämme hyvällä mallilla, mutta ei vielä valmistuneet vanhemmat tieteenharjoittajat jäävät valitettavan usein unholaan. Viime vuoden kokemuksella voin myöskin todeta, että tapahtumatoimikunnassa resurssit ovat jo nyt kortilla, sekä vaadittu työmäärä on valtava. Tämän vuoksi seniorivastaava(t) olisi hyvä sijoittaa hoitotoimikunnan alle, vaikka virka sisältäisi käytännössä vanhemmille opiskelijoille suunnattujen tapahtumien/illanviettojen järjestämistä. Siinä missä alumnivastaavat keskittyisivät vain alumnitoimintaan, järjestäisi seniorivastaavat siis ei-vielä-valmistuneille jäsenille rentoa ja mielekästä toimintaa.

   4. Ikävää että näin on päässyt käymään, toki oululaiset nyt vähän on sellaisia. Ensimmäiseksi päivittäisin muun hallituksen ajan tasalle ja pyytäisin muutamia henkilöitä apukäsiksi. IE voisi kipaista ihanille yllätysvieraillemme janojuomaksi vaikka tietynlaista punaista juomaa, (toimii pahimpaan hätään myös viihdykkeenä) ja sen jälkeen alkaisi kuumeinen tila.ayy selaaminen. Ilmaistilat tietty ensin läpi käytyäni löytäisin toivottavasti tilan, jossa voisi majoittaa kyseiset Pohjois-Pohjanmaalaiset ystävämme. Jos kuitenkaan majoitusta emme tällä varoitusajalla löydä, on siis keksittävä yllätysohjelmaa joka kestääkin aamuun asti! Kyllä paluumatkalla kerkeää nukkua. Mukavaa voisi olla esimerkiksi yöllinen seikkailu suur-Helsingissä, muistaen tietty tasaisin väliajoin pitää virvoiketaukoja. Pohjoisen sisarkiltamme jäsenet ovat onneksi helppoja miellyttää, ja ajatushan tässä on tärkein 🙂 Seuraavalla vierailulla Ouluun pitää muistaa ilmoittaa saapumisestamme pari tuntia ennen ilmestymistämme paikalle. 😉

   Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *