Ehdokas Tiedottaja-sihteeriksi: Kai Karvetti

Moikka! Olen Kai Karvetti, neljännen vuoden prosessiteekkari ja opiskelen kemiantekniikka ja -prosessit pääaineessa. Haen Prosessiteekkareiden hallitukseen tiedottaja-sihteeriksi vuodelle 2022. Olen kiinnostunut olemaan entistä tiiviimmin yhdistyksemme toiminnassa mukana. Haluaisin laajentaa myös kuvaani yhdistystoiminnasta ja tutustua Prosessiteekkareiden toiminnan eri osa-alueisiin entistä syvällisemmin. Olen toiminut PT:llä aikaisemmin muutamissa eri toimariviroissa viimeisimpänä prosessinhoitajana ja Lämmönsiirtö X -toimikunnassa. Olen aina tykännyt PT:n toiminnasta sekä yhdistyshommista ja nyt löytyisi kiinnostusta vähän isompaan pestiin tiedottaja-sihteerinä.

Koen luonteeltani olevani sopiva henkilö tiedottaja-sihteeriksi. Olen tarkka, rento ja järjestelmällinen, joten viikkotiedotteiden lähettäminen ja pöytäkirjojen kirjoittaminen ajallaan tuskin aiheuttaisi hankaluuksia. Eri somekanavien käyttö sujuu, ja olen aikaisemmin toiminut ProTeesin toimittajana, joten sekin on ennestään tuttu. Kokouksissa sihteerinä olosta minulla ei ole aikaisempaa kokemusta, mutta odotan innolla tulevia haasteita. Odotan myös muita hallitukselle suotuja tehtäviä, kuten tapahtumien järjestämistä ja yhdistyksen asioista päättämistä.

Prosessiteekkarina olen päässyt osallistumaan mahtaviin tapahtumiin, saanut uusia ystäviä ja kaikista tärkeimpänä päässyt olemaan osana hienoa yhteisöä. Elämä on toivottavasti palaamassa koronan jälkeiseen normaaliin, jonka vuoksi koen, että hieman vanhempana opiskelijana toisin hallitukseen näkökulmia ja kokemusta, joita koronan takia kaikilla ei välttämättä ole.

Mikäli herää kysymyksiä niin Telegramissa minuun voi ottaa yhteyttä @KasariKaitsu

——————–

1. Mistä osa-alueista koostuu mielestäsi onnistunut ja tehokas tiedotus? Entä miten kiireellinen informaatio saadaan koko jäsenistön tietoisuuteen mahdollisimman nopeasti?

Mielestäni tehokas ja onnistunut tiedotus on sellaista, joka on selkeää, helposti saatavilla ja ajankohtaista. Kiireellinen informaatio jäsenistön tietoisuuteen saataisiin mielestäni helpoiten ja mahdollisimman nopeasti, Telegramin tiedotuskanavan ja sähköpostin kautta

2. Löydätkö kehityskohteita liittyen yhdistyksen verkkosivuihin tai viikkotiedotteisiin?
Jos kyllä: mitä?

Jos ei: miksi ei?

Nettisivut ovat mielestäni hyvät, siistit ja helppokäyttöiset, joten en niitä en lähtisi muuttamaan. Myös viikkotiedotteiden rakenne on hyvä, mutta aika ajoin sieltä löytyy turhaa tai ei niin ajankohtaista sisältöä, jota karsisin pois.

3. Kuinka tärkeänä näet sosiaalisen median käytön osana yhdistyksen tiedotusta ja näkyvyyttä? Pitäisikö jonkun alustan käyttöä lisätä entisestään tai tulisiko yhdistyksen ottaa käyttöön jokin kokonaan uusi sosiaalisen median kanava?

Sosiaalisen median käyttö on mielestäni tärkeä osa yhdistyksen näkyvyyttä. PT on Instagramissa ollutkin aktiivinen, mutta mielestäni sitä voisi edelleen lisätä ja parantaa, koska siellä tavoittaa suurimman yleisön.  Olisi mielestäni mukavaa, että jokaisesta tapahtumasta saataisiin someen edes jotakin pientä esim. Instagram storyyn pieni esittely. En tällä hetkellä ottaisi käyttöön uusia sosiaalisen median kanavia, mutta jos jokin uusi ja trendikäs somealusta ponnahtaisi pinnalle harkitsisin asiaa.

4. Tiedotustoimikunnassa on monia erilaisia toimihenkilöpestejä ja toimikunnan alta löytyy selkeitä omia yksiköitään. Miten varmistaisit tiedonkulun ja työnjaon toimikunnassasi ja onko sinulla mielessäsi jokin tiedotustoimikunnan osa-alue, jota haluaisit kehittää?

Antaisin taiteellisen johtajan ja päätoimittajan johtaa omia yksiköitään, mutta haluaisin itse olla mukana ”varmistamassa”, että hommat toimivat ja työnjako olisi sopivaa. Toimikunnan projekteja varten voi perustaa Telegram ryhmiä, joissa tiedotus kulkee kaikille asianomaisille.

Haluaisin kehittää taiteilijoiden ja ProTeesin toimituksen yhteistyötä, sillä taiteilijoilla on varmasti osaamista tehdä ProTeesista entistäkin miellyttävämpi visuaalisesti.  Tänä vuonna ProTeesin päätoimittajien ja puheenjohtajan palstat ovat kirjoitettu englanniksi, ja toivoisin sen jatkuvan. Sen lisäksi olisi mukavaa, että ainakin yksi artikkeli/lehti olisi englanniksi englannin kielistä jäsenistöä ajatellen. Tässä voitaisiin mahdollisesti tehdä yhteistyötä myös kääntäjien kanssa.

7 Kommentit

 1. MR BIG

  Moikka Kaitsu! Minua on harmitttanut PT:n flickr vähäinen päivittäminen, vaikka kuvia on otettu kaikissa tapahtumissa. Miten huolehdit, että tapahtumien kuvat siirtyisi nettiin :)? Koetko, että jokaisessa tapahtumassa tarvitsee olla valokuvaaja? Jatkokysymys: Millaisessa tapahtumassa olisi tärkeää olla valokuvaaja ja millaisessa ei tarvitse olla valokuvaajaa?

  Vastaa
  • Kai Karvetti

   Hei MR BIG ja kiitos kyssäreistä!

   Flickriin kuvien päivittäminen kuuluu valokuvaajien toimenkuvaan. Kun valokuvaaja tulee johonkin tapahtumaan kuvaamaan, niin ihannetilanteessa tapahtuman jälkeen hän katsoo kuvat läpi ja lataa ne Flickriin. Jos kuvat kuitenkin jäävät kameraan lojumaan, niin viimekädessä on tiedottaja-sihteerin ”velvollisuus” ladata ne Flickriin.

   En koe, että ihan jokaisessa tapahtumassa pitäisi olla valokuvaaja. Esimerkiksi sitseillä, bileissä ja muissa erikoisimmissa tai perinteikkäämmissä tapahtumissa (esim. Prosessin optimointi, PikkujouluT) olisi hyvä olla valokuvaaja, mutta saunailloissa jne. en näe sitä tarpeelliseksi.

   Vastaa
 2. Joku lumppu

  Moikka Kaitsu! Mahtavaa että olet hakenut tähän virkaan.

  Mainitsit hakemuksessasi somen ja instagramin. Somevastaava on varsin uusi virka PT:llä. Miten haluaisit hyödyntää somevastaavia instagramin ja somen käytössä? Olisivatko kaikki postaukset somevastaavien tekemiä vai voisiko hallitus hoitaa osan postauksista?

  Millaiset meemit ovat parhaimpia viikkotiedotteen loppuun?

  Tsemppiä hakuprosessiin!

  Vastaa
  • Kai Karvetti

   Moikka Joku lumppu ja kiitos kyssäreistä!

   Somevastaavat voisivat hoitaa suurimman osan postailusta, mutta toivoisin, että myös hallituksella olisi mahdollisuus postailla somevastaavien kanssa yhteistyössä, esimerkiksi Instagram-storyn päivittäminen tapahtumasta paikan päältä. Kommunikaatio somevastaavien ja hallituksen välillä on tärkeää, jotta päivityksiä saadaan säännöllisin väliajoin. Somevastaavat ovat osanneet tehdä Instagram-postauksista hienoja sekä visuaalisia, ja hyödyntäisinkin heitä postailuiden ideoinnissa, tekemisessä ja viimeistelyssä.

   Optimaalinen meemi on hauska kuva tai lyhyt video :D.

   Vastaa
 3. Nonniih

  Moro Kaitsu!

  Toivottavasti sinulle kuuluu hyvää, sillä minulle kuuluu nyt kun olet hakenut tähän yhdistyksen jaloimpaan ja parhaimpaan nakkiin. Seuraavaksi muutama kiperä kyssäri:

  1. Kuinka hyvin sinulla on hallussa seuraavat ATK-hömpötykset: MS Office (tärkeimpänä Word ja Outlook), verkkosivusetit (WordPress, HTML, CSS ja JS) ja muut mediaohjelmistot (esim. Adoben Photoshop, InDesign ja Illustrator sekä Gimp).
  1.1 Jatkokyssärinä edelliseen, tiedätkö mitä eroa on rivinvaihdolla ja kappaleenvaihdolla sekä mitä väliä tällä on esimerkiksi pöytäkirjan tai viikkotiedotteen kontekstissa?
  2. Kokouksien pöytäkirjojen luonnostelu vie melko paljon aikaa myös kokouksen aikana sekä vaatii myös paljon huomiota tiedottaja-sihteeriltä. Miten pidät huolen, että pysyt perillä kokouksen menosta jos joudut esimerkiksi itse olemaan paljon äänessä tai jos kokouksen ilmapiiri menee hieman levottomaan suuntaan?
  3. Aiotko ylläpitää tiedottaja-sihteerin perinteisiä viikottaisia tervehdyksiä ja millaisia kulttuuritekoja tai muita hauskoja asioita sisältäisit niihin?
  4. Mikä on YO-arvosanasi äidinkielestä ja mahdollisista muista vieraista kielistä?
  5. Mikä on yhdistyksen vihreän värin epävirallinen värikoodi (RGB-värimallissa)?
  6. Kuvittele skenaario: on maanantai klo 18.00, viikkotiedote pitäisi lähettää ja joit juuri pullon kosamiittia sitsien alkuun. Mitä teet?

  Vastaa
 4. Kai Karvetti

  Kiitos kiperistä kysymyksistä Nonniiih,

  1. MS Officen ohjelmien käyttö on hyvässä hallussa. Mediaohjelmistoja en ole ihan hirveästi käyttänyt, mutta mm. Photoshop ja Gimp ovat tuttuja. Verkkosivuohjelmistoista ei ole kokemusta.
  1.1. En tiedä, mutta kuvittelisin, että rivinvaihdon jälkeen käsitellään vielä samaa aihetta, mutta eri kohtaa ja kappaleenvaihdon jälkeen siirrytään kokonaan uuteen aiheeseen. Tämänkaltaisia asioita toivottavasti käytäisiin perehdytyksessä, koska ne eivät ole täysin itseselvyyksiä :D.
  2. Koen olevani hyvä multitaskaaja, joten kuunteleminen ja kirjoittaminen samanaikaisesti ei aiheuta kauheasti ongelmia. Jos tahti lähtee käsistä tai joutuu itse olemaan paljon äänessä niin kokouksen puheenjohtajalta on hyvä pyytää tahdin hidastamista.
  3. Ehdottomasti. Olen viime aikoina vähän addiktoitunut TikTok:iin, joten eiköhän sieltä löydy joka viikko jokin hasu meemi.
  4. Äidinkieli C, englanti M
  5. #00965e ?
  6. Toivottavasti olisin sen verran fiksu, että lähettäisin viikkotiedotteen ennen sitseille menoa, mutta jos noin pääsisi käymään niin pyytäisin muuta hallitusta auttamaan viikkotiedotteen tekemisessä/lähettämisessä. Toinen vaihtoehto olisi lähettää viikkotiedote häntä koipien välissä päivän myöhässä pahoittelujen kera, mutta se olisi noloa.

  Vastaa
  • Niin, noh

   Hyvät vastaukset, kiitoksia.

   Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *