Ehdokas IE:ksi: Elmeri Koponen

Hei,

Olen Elmeri Koponen ja olen hakemassa Prosessiteekkareiden hallitukseen vuodelle 2021 emännäksi. Opiskelen toista vuotta Kemia ja materiaalitiede -pääaineessa ja ensimmäisenä opiskeluvuotenani pääsin jo vahvasti mukaan killan toimintaan toimiessani LAN-vastaavana sekä apuIE:nä. Tästä sainkin vain lisää vauhtia ja tiesin jo aikaisessa vaiheessa haluavani pyrkiä toisena vuonna hallitukseen ja varsinkin IE:ksi.

Tämänhetkinen maailmantilanne ja sen tulevaisuus on lievästi sanottuna epävarma, siksi koen päämääräiseksi tavoitteekseni varmistaa että yhdistyksen toiminta ja sen järjestävät tapahtuvat pysyvät vahvoina ja helposti lähestyttävinä kuten tähänkin asti. Jo fuksivuoden varaslähdöstä saakka olen ollut hurmaantuneena teekkarikulttuuriin ja yhteisöön joka otaniemessä vaikuttaa, tämäkin ajaa minua eteenpäin ja nostaa pintaan intohimon tuottaa tapahtumia joilla saamme myös uudet polvet huomaamaan kuinka hieno tämä yhteinen Otaniememme ja sen kulttuuri on.

Koen IE-parina toimimisen Niko Saastamoisen kanssa olevan paras tapa toteuttaa nämä henkilökohtaiset tavoitteeni. Tapahtumia kerkesin päästä muutamia järjestämään ja myös seuraamaan sekä osallistumaan ja tiedän että tämä on juuri minunlaistani puuhaa. Koen olevani hyvä keksimään ratkaisuja ongelmiin eikä minulla mene sormi suuhun paineen alla. Nikon kanssa olemme viettäneet paljon aikaa yhdessä ja koen että hänen suunnitelmallisuutensa ja tarkkuutensa yhdistettynä omiin kykyihini muodostaisivat timanttisen tiimin josta koko yhdistys voisi olla ylpeä.

Kysymykset

1. Koronavirus on hankaloittanut yhdistyksen tapahtumien järjestämistä huomattavasti kuluneen vuoden aikana. Millaisia tapahtumia sinä haluaisit järjestää ensi vuonna, ottaen huomioon mahdolliset kokoontumisrajoitukset?

Haluaisin päästä järjestämään sitsejä. Tämä voi kuitenkin rajoitusten puitteissa osoittautua hankalaksi, jonka syystä ne vaativat tavallista enemmän suunnittelua. Apu-IE:llä mitä todennäköisemmin ensivuonna tulee olla enemmän vastuuta jos sitsit järjestetään esim useassa tilassa samaan aikaan tai useana päivänä. Haluiaisin kuitenkin päästä myös järjestämään perinteisetkin tapahtumat ensikertalaiset edellä ja pienemmässä kaavassa. Rastikiertelyt ovat tietenkin helpoin ja turvallisin tapa järjestää tapahtumia, mutta liiallinen toisto saattaa lopahtaa kiinnostuksen varsinkin ensikertalaisten osalla.

2. Millaisena näet yhdistyksen tapahtumatarjonnan ylipäätään? Pitäisikö jotain tapahtumia muuttaa tai poistaa? Millaisia tapahtumia haluaisit lisää?

Koen että yhdistyksellä on tarjolla jokaiselle jotakin. Yritin itse fuksivuonna käydä jokaisessa tapahtumassa jotta saisin kaikista kuvan itselleni ja näkisin mitkä ovat omia lempitapahtumiani. Tämän seurauksena sain melko hyvän kuvan tarjonnasta ja koen että välttämättä uusia tapahtumia ei tarvitse lisätä tarjontaan, mutta haluaisin lisätä yhteistyötä tapahtumien järjestämisessä muiden kiltojen kanssa.

3. Kuinka huomioisit kansainväliset opiskelijat tapahtumissa?

Kansainvälisyys on tärkeä osa yhteisöä ja haluaisin vahvistaa sitä myös yhdistyksen tapahtumissa. Kaikki info täytyy olla saatavilla molemmilla niin suomeksi kuin englanniksi, ja yhdessä KV-vastaavan kanssa täytyy huolehtia että jokainen vähäänkään kiinnostunut saa tiedon ja että osallistumisessa on mahdollisimman pieni kynnys

4. IE:nä toimiminen on tiimityöskentelyä. Millaisen työparin haluaisit itsellesi ja millainen pari itse olisit? Kuinka omalla toiminnallasi pidät hyvää paridynamiikkaa yllä?

Työparina vahvuuksiani on ongelmanratkaisu ja käytännön toteutus. En jää junnaamaan seikkoihin jotka eivät mene täysin suunnitelmien mukaan, vaan tärkeintä on saada mahdollisimman hyvä lopputulos aikataulussa. Työparini tulisi olla hyyvä muodostamaan konkreettisia suunnitelmia ja sellainen, joka osaa tulkata molempien ajatukset selkeään muotoon. Parina pitää muistaa pitää meininki rentona, kumpikaan ei ole kilpailemassa toisiaan vastaan vaan hommia tehdään yhdessä. Nikon kanssa tunnetusti toimivaksi ratkaisuksi on todettu sauna ja muutama olut perjantain kunniaksi.

5. Tapahtumien suunnittelu ja järjestäminen vie paljon aikaa. Miten huolehdit, ettet pala loppuun vuoden aikana?

Omien rajojen tunteminen on tärkeää ja niitä pitää kunnioittaa. Aikataulutus ja suunnitelmallisuus ovat tähän kriittisen tärkeitä. Jos kuitenkin pääsee käymään niin että hommat kasaantuvat, niin apua pitää osata pyytää ja sitä varmasti myös saa. Oma keino stressin poistamiseen ja ajatusten nollaamiseen on myös liikunta ja vanhat kunnon videopelit.

5 Kommentit

 1. Herra emäntä

  Hei Elmeri! Hienoa, että olet hakemassa tähän mahtavaan virkaan. Tässä muutama kysymys:

  1. Miten motivoit apu-IE:n siivoamaan smökin vessat viideltä aamuyöllä, kun vessat ovat päässeet varsin kamalaan kuntoon?

  2. Joskus asiat eivät mene kuten suunnittelit. Olet unohtanut tehdä gluteenittoman pääruoan, apu-IE on jakanut ainoan vegaaniruoan väärälle henkilölle, tiskikone hajoaa ja jälkiruoka palaa uunissa. Miten toimit ja missä järjestyksessä?

  3. Mikä on lempioluesi?

  Vastaa
  • Elmeri Koponen

   Kiitos kysymyksistä Herra emännälle!

   1. Koen että porkkana on teekkareille parempi motivaattori kuin keppi, ja varsinkin yön pikkutunteina kun väsymys alkaa jo painaa, antaa helpotus muista hommista tai pieni bonus ylijäämistä varmasti jaksamista vielä tähänkin tehtävään.

   2. Ensimmäiseksi otetaan syvä henkäys ja selvitetään mihin resurssit riittävät. Jälkiruoka pyritään pelastamaan uunista mutta sillä ei ole kiire jos välissä on vielä pääruoka. Gluteeniton pääruoka ja vegaaniruoka valmistetaan välittömästi jos niihin on aineksia, hätätapauksessa nopea kauppareissu ja ruoan kimppuun. Pahoitellaan vegaaniruokaa odottavalle ja pyritään pitämään homma kasassa ilman turhaa paniikkia koska siitä seuraa vain lisää vahinkoja. Tiskikone ei ole kriittinen osa kiirettä vaan sen kunto voidaan tarkastaa sen jälkeen kun ruoka-episodi on saatu hoidettua. Tarvittaessa tiskataan käsin koko porukan voimin. Vaikka se harmittaakin varmasti useita mutta kyseinen asia on oman vakutusvaltamme ulottumattomissa.

   3. Olvin Daring Daughter Tropical Lager on viimeaikoina ollut suosikkini! Toki omapanema olut vie puolueellisen voiton tässä kisassa.

   Vastaa
 2. Krista

  Mahtavaa, että IE hommat kiinnostaa!!

  1. Olet järjestämässä sitsejä, alkuruokaa jaettaessa alkaa näyttämään siltä, että ruoka loppuu kesken, miten toimit?

  2. Olet hakemassa IE:ksi Nikon kanssa. Olisitko valmis ryhtymään IE:ksi jonkun toisen kanssa?

  3. Ja lopuksi vielä muutama ”this or that” -kysymys:
  Keittiö vai sali?
  Kaupassa käynti vai siivous?
  Sauna-iltama vai smökkibileet?
  Kasvisruoka vai liharuoka?
  Nachopelti vai pyttipannu?
  Alkupala vai jälkkäri?
  Pasta vai peruna?
  Kossu vai jallu?
  Wappusitsit vai Kaveri- ja perhesitsit?

  Vastaa
  • Elmeri Koponen

   Moikka Krista!

   1. Vaikka ikävää se onkin, voitaisiin ensin kokeilla saadaanko kaikille ruokaa jos pienennetään annoskokoa, jos tämäkään ei näytä toimivan, on nopealla kauppareissulla ja parilla vauhdikkaalla käsiparilla kriisi vältetty. Voidaan myös pyytää lukkareita laulattamaan sitsiväkeä hieman pidempään jotta saadaan ostettua lisää aikaa lisäruoan valmistamiseen.

   2. Tottakai! Kaikki hakijat ovat erittäin osaavia ja tiedän tulevani jokaisen kanssa toimeen ja meidän pystyvän tuottaa huikeita tapahtumia. Hain kuitenkin Nikon kanssa IE-pariksi koska tunnemme jo hyvin entuudestaan ja ymmärrämme toinen toisiamme loistavasti, koen tämän olevan suuri etu mahdolliselle IE-parille.

   3.
   Keittiö, ruoanlaitto on ollut aina lähellä sydäntä vaikkei ruumiinrakenteesta arvaisi!
   Kaupassa käynti, johdan tämän edellisestä vastauksesta
   Smökkibileet, helppo valinta
   Liharuoka, vaikka syönkin usein kotona kasvisruokaa niin silti voittaja minulle on hyvä pihvi.
   Nachopelti, kunhan muistaa laittaa tarpeeksi salsaa!
   Alkupala, en ole kauheammin makean ystävä enää nykyään, nuorempana kermakakku oli parasta mitä tiesin 😀
   Pasta, nopeampi ja helpompi vaihtoehto!
   Jallu. Ei lisättävää.
   Kaveri- ja perhesitsit! Vaikken viimevuonna päässytkään osallistumaan niin on mahtavaa päästä esittelemään teekkarikulttuuria perheelle ja kavereille!

   Vastaa
 3. Leila Arstila

  Huippua että haet PT:n IEksi!
  Kysymykseni kumpuaa oman IE-vuoden muistoista:
  Kuinka huomioisit kestävän kehityksen (erityisesti ekologisen kestävyyden) periaatteita roolissasi?

  Kiitos jo etukäteen vastauksesta, ja tsemppiä hakurumbaan!

  Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *