
Leena Nieminen
HeiMoi!
Olen Leena, toisen vuoden prosessiteekkari biotuotteet-pääaineesta, Puistokemistien ylpeä vastuuISO ja haen mukaan vuoden 2023 hallitukseen Fuksipäälliköksi.
Fuksivuoteni oli yksi elämäni mieleenpainuvimmista kokemuksista. Jo Waraslähdössä huomasin, kuinka upea yhteishenki Prosessiteekkareiden keskuudessa vallitsee. Tunsin tiivistä tiimihenkeä ja paloa yhteisöllisyyden ylläpitämiseen. Tiesin haluavani tehdä osani tämän yhdistyksen ja sen toiminnan eteen.
Prosessiteekkareissa olen toiminut aktiivisena vastuuISOna. Lähdin mukaan ISOiluun heti tilanteen tultua ja se oli paras päätös mitä fuksina tein. Olen saanut tutustua uusiin lupaaviin teekkarinalkuihin ja tästä olen erittäin kiitollinen. Fuksien kanssa touhuaminen ja heidät tuntemaan oppiminen on ollut minulle palkitsevaa ja sydäntäni lämmittää, kun he tulevat moikkaamaan kampuksella törmätessä.
Haen Fuksipäälliköksi, koska haluan päästä tarjoamaan vuoden ’23 fukseille yhtä mielettömän fuksivuoden kuin minkä me saimme kokea. Haluan kannustaa heitä kokeilemaan uusia asioita, seuraamaan omaa polkuaan ja tsemppaamaan toisiaan. ProsessiTeekkarit on tunnetusti ParasTiimi ja haluan auttaa fukseja löytämään paikkansa keskuudessamme.
Koen sopivani pestiin, sillä olen helposti lähestyttävä ja välitän aidosti ihmisistä. Uskon avoimuuteni välittyvän fukseille ja haluan, että jokainen heistä kokee itsensä jollain tavalla huomioiduksi. Toiminnassani luotan siihen, että hyvä kiertää ja pyrinkin ylläpitämään positiivista ilmapiiriä.
Ymmärrän, että Fuksipäälliköiden harteilla on suuri vastuu. Pitkän työurani aikana olen toiminut useasti vastuutehtävissä ja uskon siitä olevan hyötyä myös Fuksipäällikön asemassa. Onneksi Fuksipäälliköitä on kuitenkin kaksi, jaettu ilo on paras ilo!
Jos onnetar suosii ja kunnia minulle luodaan, otan tehtävän ilomielin vastaan.
Kysymyksiä/kommentteja/ajatuksia saa esittää täällä tai Telegrammissa: @leenabeeena
1. Jos sinut valitaan fuksipäälliköksi, mitkä ovat tavoitteesi seuraavalle 1,5 vuodelle? Miten kehittäisit fuksitoiminnan eri osa-alueita? Mitä haluaisit säilyttää?
Tärkein tavoitteeni on järjestää unohtumaton fuksivuosi ja saada opiskelijat osaksi teekkariyhteisöä. Haluan, että jokainen löytää paikkansa Aallossa ja toivon fuksien innostuvan yhdistystoiminnasta tai muista Aallon kerhoista, mutta tilaa löytyy myös vähemmän aktiivisille fukseille.
Mielestäni fuksitoiminnassa on jo paljon hyvää. Orientaatioviikolla on tärkeää, että omasta fuksiryhmästä tulee fukseille tuttu ja turvallinen. Tämän jälkeen toimintaa oman fuksiryhmän ulkopuolella voisi olla lisää, esim. rastikiertelyjä sekaryhmissä. Haluan säilyttää suositut tapahtumat ja erityisesti PäleWartit, jotta jokainen fuksi saa varmasti äänensä kuuluviin ja kokee olonsa huomioiduksi. Myös tapahtumat muiden kiltojen kanssa on hyvä tapa tutustua muihinkin fukseihin ja mahdollisesti löytää oma porukkansa. On myös tärkeä tarjota alkoholittomia ja hyvinvointia edistäviä tapahtumia.
2. Opiskelijat, jotka eivät tunne kuuluvansa johonkin yhteisöön tai saa opiskelujen alussa muodostettua suhteita opiskelijatovereihinsa, jäävät usein jälkeen opinnoissaan. Millä keinoin kaikki fuksit onnistutaan integroimaan johonkin yhteisöön tai löytämään oman porukkansa?
Mielestäni ISOilla on tässä suuri rooli. ISOvastaavan ja ISOjen kanssa tiivis yhteistyö on tärkeää, jotta pälet pysyvät ajantasalla fuksien tilanteesta. Olen itse ISOna pyrkinyt ylläpitämään lounaita fuksien kanssa orientaatioviikonkin jälkeen, kysellä kuulumisia aina nähdessä ja muutenkin järjestää tapahtumat tavalla, että kaikki tulevat huomioiduksi. Pyrkisin myös kannustamaan fukseja seuraamaan omia mielenkiintojaan ja liittymään kerhoihin tai vaikka yhdistyksemme toimarihommiin.
3. Miten valmistautuisit edellä mainittuihin kysymyksiin, kun huomioidaan PT:n suuri fuksimäärä ja mahdollinen sisäänoton kasvu vielä seuraavanakin vuonna?
Syksyllä ja keväällä suurin osa tapahtumista on mahdollista järjestää ulkona eli tilasta ei silloin ole puute. Rastikiertelyt ovat tässä tilanteessa käteviä, vaikka niitä onkin useita. Myös tapahtumat pienemmissä ryhmissä ovat mahdollisia, kuten ompeluillat/chillikset.
Fuksien hyvinvointiin liittyen haluan enemmän vastuuta ISOille. Olisi hyvä, että fuksit löytäisivät ISOista turvaa ja tukea vaikeina hetkinä ja pysyisimme paremmin kartalla fuksien tilanteesta ja voimme yhdessä pohtia ratkaisuja tilannekohtaisesti.
4. Miten edistäisit suomen- ja englanninkielisten kandifuksien välistä yhdenvertaisuutta?
Tapahtumat yhdessä ja kummallakin kielellä on hyvä lähtökohta. Olisi myös hyvä välillä sekoittaa ryhmiä ja järjestää osa tapahtumista kokonaan englanniksi. Tärkeintä on, että fuksit tutustuisivat toisiinsa kielestä riippumatta ja englanninkielisetkin fuksit saataisiin innostumaan kiltatoiminnasta sekä Aallon kerhoista/muusta yhdistystoiminnasta.
5. Fuksipäällikkönä toimiminen on tiimityöskentelyä. Millaisen työparin haluaisit itsellesi ja millainen pari itse olisit? Kuinka omalla toiminnallasi pidät hyvää paridynamiikkaa yllä?
Toivon energistä ja rentoa paria, jonka kanssa hommat saadaan hoidettua pilke silmäkulmassa. Toivon, että vahvuutemme täydentävät toisiaan ja työmäärä jakautuu meille tasaisesti. Minulle on tärkeää, että voimme viettää aikaa vapaallakin yhdessä ja meillä molemmilla on hyvä fiilis hommia tehdessä. Olen itse empaattinen ja innokas pari, joka tykkää hoitaa hommat ajallaan. Avoin kommunikaatio on oleellista hyvän paridynamiikan kannalta. Ymmärrys toista kohtaan kantaa pitkälle ja kannustaisin pariani vaikeina hetkinä.
go leena
Hieno hakemus Leena, tsemppiä voittoon! 💪🏼
Mitä tekisit tilanteessa, jossa tapahtumasta tai työstä, jonka eteen olette yhtä paljon työskennelleet ja käyttäneet aikaa parisi kanssa, tulisi kiitosta pelkästään parillesi?
Moi Kemmakonna!
Vaikka tilanne varmasti harmittaisi hieman, niin en tekisi asialle mitään. Loppupeleissä näitä hommia tehdään, jotta fukseilla on hauskaa ja jos se toteutuu olemme parina onnistuneet. Jos tilanne olisi toistepäin, muistaisin kyllä mainita parini kiitosten tullessa.
Moikka Leena! Kivaa, että pälehommat kiinnostaa, tässäpä pari kinkkistä kysymystä:
1. Fuksipäällikköhommat vievät aika paljon aikaa. Miten olet ajatellut ajoittaa opinnot tulevalle 1,5 vuodelle, mikäli tulet valituksi?
2. Välillä tapahtumanjärjestäminen vaatii aamuyöhön asti siivoamista tai hyvin aikaisia aamuherätyksiä. Useimmiten tapahtuman järjestely alkaa puolen päivän jälkeen iltapäivällä. Oletko varautunut näihin vaihteleviin ”työ”aikoihin?
Tsemppiä hakurumbaan!
Moikka!
Opintojen suhteen en aio stressata liikaa. Pälehommien ohella täytyy olla myös aikaa rentoutua, joten kursseja ei voi nappailla liikaa. Noppia ehtii kerätä hallituskauden jälkeenkin. Vaihtelevat ”työ”ajat eivät ole minulle ongelma. Olen tehnyt paljon vuorotöitä ja saanut silloinkin levättyä nopeasti muuttuvassa rytmissä eli tuttua puuhaa. 🙂