Ehdokas IE:ksi: Leevi Kosonen

Heimoi!

Nimeni on Leevi Kosonen, 2.vuoden opiskelija ja haen yhdistyksemme hallitukseen emännäksi vuodelle 2021. Vapaa-aikani kuluu rakkaan lajini, futsalin, seurassa sekä välillä BP:tä pelaillen. Olen sosiaalinen, helposti lähestyttävä tiimipelaaja, joka haluaa enemmän kokemusta vastuuhommista. Fuksivuotenani olen ollut kaikenlaisissa tapahtumissa sekä nakeissa mm. Pääkavitaattorin virassa (rip kavis).  

Haen Emännän virkaan siksi, että haluan jatkoa tapahtumien järjestämisissä, koska fuksivuotena olin Aalto Beer Pongin hallituksessa liigavastaavana, sekä olla mukana luomassa vastuullisempaa ja turvallisempaa tapahtumakulttuuria nykyisen koronatilanteen aikana. 

IE pitää toimia kuin paita ja peppu, joten haen IE-parina yhdessä Pyry Vartian kanssa. Minulla ja Pyryllä on aikaisempaa kokemusta yhteistyöskentelystä, joten uskon, että toimimme enemmän kuin hyvin yhdessä IE:nä.

Kysymykset

1. Koronavirus on hankaloittanut yhdistyksen tapahtumien järjestämistä huomattavasti kuluneen vuoden aikana. Millaisia tapahtumia sinä haluaisit järjestää ensi vuonna, ottaen huomioon mahdolliset kokoontumisrajoitukset?

Tulevana vuonna järjestäisin tiheämmin pienempiä sitsejä, samantapaisia kuin sata vuotta sitten-sitsit vuoden alussa. Tämä mahdollistaisi sitsikasvatuksen fukseille, sekä vanhoille tieteenharjoittajille tapahtumia. Myöskin muiden kiltojen kanssa järjestäisin yhteistapahtumia, esimerkiksi SIK x PT BP-turnaus peruttiin tältä vuodelta, mutta se olisi voitu järjestää esim. kahdella kattauksella, missä ensimmäisessä kattauksessa pelaavat lohkot 1–4 ja sitten toisessa lohkot 5-8, täten säilyttäen kokoontumisrajoitukset. 

2. Millaisena näet yhdistyksen tapahtumatarjonnan ylipäätään? Pitäisikö jotain tapahtumia muuttaa tai poistaa? Millaisia tapahtumia haluaisit lisää?

Tapahtumatarjonta on ollut varsin tyydyttävää. En sinänsä poistaisi mitään tapahtumia etukäteen, koska haluan pitää mahd. paljon vaihtoehtoja auki. Mieluummin muuttaisin tapahtumia muotoon vanha idea – uusi toteutus.

3. Kuinka huomioisit kansainväliset opiskelijat tapahtumissa?

Toteuttaisin enemmän integroimista suomenkielisten opiskelijoiden kanssa, esimerkiksi pelitapahtumia, missä osallistuttaisiin sekajoukkueina tai sitsejä (jos saa järkätä), missä ohjelma olisi yhdistelmä suomea ja englantia.

4. IE:nä toimiminen on tiimityöskentelyä. Millaisen työparin haluaisit itsellesi ja millainen pari itse olisit? Kuinka omalla toiminnallasi pidät hyvää paridynamiikkaa yllä?

Ideaali työpari minulle olisi suunnitelmallinen, ahkera ja ennen kaikkea rento henkilö, jonka kanssa on helppo pallotella ideoita kokouksissa, ja jonka kanssa on kiva siivota Smökkiä kolmelta aamuyöstä. Itse olen aikaisemmin kuvailemani parin tyyppiä, ehkä vähän vähemmän suunnitelmallisempi ja enemmän mututuntumalla etenevä. Paridynamiikkaan koskien uskon, että pelkällä hymyllä ja hyvällä yhteistekemisellä saa ylläpidettyä hyvän tiimihengen 🙂

5. Tapahtumien suunnittelu ja järjestäminen vie paljon aikaa. Miten huolehdit, ettet pala loppuun vuoden aikana?

Harjoittelen tällä hetkellä käyttämään aikaa tehokkaammin, koska nykyinen ajankäyttöni on melko epätehokasta, jotta tulevaisuudessa suunnittelut eivät joutuisi viime tippaan, mikä aiheuttaisi pitkässä juoksussa loppuun palamisen. Myös harrastukseni saa helposti ja säännöllisesti ajatukset muualle, joten aivotkaan ei ole koko ajan ylikierroksilla. 

6 Kommentit

 1. Herra emäntä

  Hei Leevi! Hienoa, että olet hakemassa tähän mahtavaan virkaan. Tässä muutama kysymys:

  1. Miten motivoit apu-IE:n siivoamaan smökin vessat viideltä aamuyöllä, kun vessat ovat päässeet varsin kamalaan kuntoon?

  2. Joskus asiat eivät mene kuten suunnittelit. Olet unohtanut tehdä gluteenittoman pääruoan, apu-IE on jakanut ainoan vegaaniruoan väärälle henkilölle, tiskikone hajoaa ja jälkiruoka palaa uunissa. Miten toimit ja missä järjestyksessä?

  3. Mikä on lempioluesi?

  Vastaa
  • Leevi Kosonen

   Kiitos kyssäreistä Herra Emäntä!

   1. Lähtisin rehdisti mukaan apu-IE:n kanssa siivoamaan, kahdestaan saa nopeammin homman tehtyä! Tietysti jos sillä hetkellä itse olen kiireinen, niin nakittaisin jonkun mukaan ja tarjoaisin virvokkeen molemmille omasta pussista.
   2. Ensimmäisenä rukoilisin luojan apua, mutta jälkiruoka tietysti ulos uunista, muuten smökki palaa karrelle. Vegaaniruoan suhteen aloittaisin tekemään heti uutta annosta, koska en halua riskeerata aikaa selvittämään, onko väärä noutaja aloittanut sen syömisen, tai riskeerata toisen terveyden, koska todennäköisesti noutaja on annokseen puuskutellut. Samalla pyytäisin pari apu-IE:tä tekemään gluteenittoman ruoan, kuitenkin on resepti tähän ja eihän se mitään rakettitiedettä ole. Tiskikoneen hoitelisin viimeiseksi.
   3. Yleisesti porilainen olut on parasta, mutta jos yhden nostaisin esille, olisi se Muflonin CCCCC IPA!

   Vastaa
 2. Krista Lindqvist

  Mahtavaa, että sinulla on innostusta IE:n virkaan!!

  Olet järjestämässä sitsejä, alkuruokaa jaettaessa alkaa näyttämään siltä, että ruoka loppuu kesken, miten toimit?

  Olet hakemassa IE:ksi Pyryn kanssa. Olisitko valmis ryhtymään IE:ksi jonkun toisen kanssa?

  Ja lopuksi vielä muutama ”this or that” -kysymys:
  Keittiö vai sali?
  Kaupassa käynti vai siivous?
  Sauna-iltama vai smökkibileet?
  Kasvisruoka vai liharuoka?
  Nachopelti vai pyttipannu?
  Alkupala vai jälkkäri?
  Pasta vai peruna?
  Kossu vai jallu?
  Wappusitsit vai Kaveri- ja perhesitsit?

  Vastaa
  • Leevi Kosonen

   Hei ja kiitos kysymyksistä Krista!

   K:Olet järjestämässä sitsejä, alkuruokaa jaettaessa alkaa näyttämään siltä, että ruoka loppuu kesken, miten toimit?

   V:Jos alkuruoka olisi loppumassa, selvittäisin ensimmäiseksi, että onko meillä ylimääräisiä ainesosia, joista nopeasti väsäisi alkuruoan. Jos ei löydy,kipaisisin nopeasti alepasta hakemassa jonkun nopean ja helpon reseptin aineosat ja ryhtyisin tekemään sitä.

   K: Olet hakemassa IE:ksi Pyryn kanssa. Olisitko valmis ryhtymään IE:ksi jonkun toisen kanssa?

   V: Tietysti, minulle ystävyys ei ole suuri tekijä yhteistyön kannalta. Ja eihän yksi uusi ystävä pahaa tee!

   Keittiö vai sali?
   Sali, koska mahtavaa nähdä vieraiden fiilis tapahtumasta.

   Kaupassa käynti vai siivous?
   Siivous, kuitenkin unohdan jotain kaupasta.

   Sauna-iltama vai smökkibileet?
   Smökkibileet tietysti.

   Kasvisruoka vai liharuoka?
   Kasvisruoka, soijarouhe on god-tier.

   Nachopelti vai pyttipannu?
   Nachopelti voittaa mennen tullen pyttipannun.

   Alkupala vai jälkkäri?
   Alkupala, jostain kumman syystä en muista syöneeni jälkkäreitä ikinä.

   Pasta vai peruna?
   Pasta salee.

   Kossu vai jallu?
   Jalluhan sen pitää olla.

   Wappusitsit vai Kaveri- ja perhesitsit?
   Ehkä kaveri- ja perhesitsit sen takia, että pääsee näyttämään teekkarikulttuuria perheenjäsenille.

   Vastaa
 3. Leila Arstila

  Huippua että haet PT:n IEksi!
  Kysymykseni kumpuaa oman IE-vuoden muistoista:
  Kuinka huomioisit kestävän kehityksen (erityisesti ekologisen kestävyyden) periaatteita roolissasi?

  Kiitos jo etukäteen vastauksesta, ja tsemppiä hakurumbaan!

  Vastaa
 4. Leevi Kosonen

  Morjesta ja kiitti kysymyksestä Leila!

  Kestävän kehityksen huomioisin suosimalla mahdollisimman paljon ei-muovisia kertakäyttöesineitä, sekä ruoan suhteen liiallisen ruokahävikin pyrkisin ehkäisemään suunnitelemalla huolellisesti annokset ja niiden koot. Lopuksi siivotessa pitäisin huolta roskien lajittelusta, sekä niiden päätymisestä oikeisiin roskiksiin.

  Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *