Nathaniel Silberstein

Heimoi ja hellou!  Olen Nalle Silberstein, toisen vuoden opiskelija, pääaine mallia kemia- ja materiaalitiede, Prosessiteekkari, ja jos enneuniin luottaa, niin Prosessiteekkareiden tuleva IE:n puolisko! Waraslähdöstäni alkaen olen ollut aktiivinen yhdistyksen toiminnassa, ja into on vain kasvanut. Apu-IE:n tehtävissä olen oppinut reippaasti tapahtumien järjestämisestä ja käytännön asioista, ja näin innokkuuteni on noussut entistä enemmän, ja halu mahdollistaa ja järjestää muille ällistyttäviä tapahtumia on vain kasvanut. 

Kokemusta ravintola-alalta on myöskin kertynyt noin kolmen vuoden verran, ja hitusen isommatkin tapahtumat tulivat tutuiksi työn takia. Keittiöstä saliin ryntääminen edes takaisin ei siis ole uusi asia. 

Koska totta kai jokaisen Emännän rinnalla täytyy olla upea Isäntä, haen yhdessä Efua Yawsonin kanssa. Jo orientaatioviikosta lähtien ollaan tultu paremmin kuin täydellisesti toimeen, ja yhteisiä seikkailuja on tullut tehtyä tässä reilun vuoden aikana. Kun kommunikaatio sujuu kuten telepatian kautta, niin kömmähdyksiä syntyy harvoin, ja tiimihenki se vain kasvaa! Mutta eihän Smökkiä päivässä siivottu, eikä tällä parilla riitä tiimihenkeä vain kahdelle, tarvitaan pieni armeija toteuttamaan kaikki sitsit, etkot, jatkot, bileet, juhlat, rastit, sekä kekkerit, ja mikäs parempi armeija kun PT:n omat Apu-IE:t! Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo, jonka takia halutaan antaa kaikille jäsenille mahdollisuus tulla mukaan toteuttamaan järisyttäviä tapahtumia!

Jos minut valittaisiin virkaan, varmistaisin, että tapahtumat jatkuu vähintään samaan malliin, eli toivottavasti tylsiä hetkiä ei tule olemaan liikaa. Mikäli löytyisi innokkuutta, aikaa ja energiaa, haluisin myös järjestää enemmän tapahtumia muiden kiltojen kanssa.

Telegramin kautta saa mielellään kysellä kuulumisia @nallesilberstein

1. Millaisena näet yhdistyksen tapahtumatarjonnan yleisesti? Millaisia tapahtumia haluaisit itse järjestää? Pitäisikö joitain tapahtumia poistaa, muokata tai tuoda uutena?

Näen, että tapahtumia kyllä löytyy riittävästi, ja tarpeeksi monipuolisesti. Vaikka fuksit tottakai ovat tärkeitä ja on ihanaa saada järjestää heille tapahtumia ja toivottaa heidät tervetulleeksi Aaltoon, haluaisin myöskin huomioida vanhemmatkin opiskelijat, ja järjestää tapahtumia johon kaikki vuosikurssilaiset pääsisivät mukaan, ja varmistaa, että löytyy tapahtumia jotka ovat suunnattu vanhemmillekin opiskelijoille. En omasta mielestäni usko, että tapahtumia pitäisi karsia tai muuttaa huomattavasti. Ainoat mahdolliset muutokset olisivat ehkä sitsien englanninkielen osuuden huomioonottamista, mikäli sitseillä on paljon osallistujia jotka eivät puhu suomea.

2. Kuinka huomioisit kansainväliset opiskelijat tapahtumissa?

Tähän asti omasta mielestäni infoa on tullut hyvin sekä suomeksi, että englanniksi. Olisi kuitenkin mahtavaa, jos voisi järjestää muutama tapahtuma vain englanniksi, ettei joka tapahtumassa olisi omia erikielisiä porukoita. Luulen tämän silti olevan käytännössä hieman haastavaa, ja jotta tämän saisi järkevästi toteutettua haluaisin mielelläni, että kansainväliset opiskelijat olisivat mukana tapahtuman suunnittelussa ja toteuttamisessa. Myöskin haluaisin varmistaa, että tapahtumissa jossa on osallistujia jotka eivät puhu suomea, eivät päädy siihen, että englanti unohdettaisiin täysin, erityisesti sitseillä näin sattuu käymään.

3. IE:nä toimiminen on tiimityöskentelyä. Millaisen työparin haluaisit itsellesi ja millainen pari itse olisit? Kuinka omalla toiminnallasi pidät hyvää paridynamiikkaa yllä?

Työparissa arvostan avoimuutta, kärsivällisyyttä, hyvää kommunikaatiokykyä ja järjestelmällisyyttä. Vaikka työ aivan varmana voi silloin tällöin olla hektistä, ellei jopa kaoottista, toivoisin työparini pitävän positiivisen asenteen. Bonuksena on myöskin työpari, jonka kanssa muutenkin tulisi toimeen IE tehtävien ulkopuolella, joka tsemppaa toista eteenpäin, jotta työskentely ja kommunikaatio olisi hauskaa ja sujuvaa. Itse olen hyvä jakamaan työn parini kanssa, ja haluan mielelläni selventää kumpi pitää huolen mistäkin, enkä pelkää nakittaa toiselle tehtäviä jos oma aika tai energia loppuu. Otan muiden mielipiteet huomioon, ja tykkään siitä kun voin avoimesti keskustella ja suunnitella parini kanssa. Uskallan silti sanoa ei, ja ilmaista mielipiteeni silloin kun jokin asia on minulle tärkeä, mutta yritän silti olla astumatta toisten varpaille. Yrittäisin pitää tiimihenkeä ja mahtavaa henkeä yllä olemalla rauhallinen ja avoin, tekemällä kompromisseja sekä muistaa ottaa omaa aikaa ja pitää taukoa, erityisesti taukoa toisistamme silloin tällöin.

4. Tapahtumatoimikunnassa on monenlaisia toimihenkilöpestejä ja osa näistä myös tilanteesta riippuen itsenäisemmin toimivia yksiköitä, esimerkkinä bilevastaavat. Miten varmistaisit tiedonkulun ja toimivan työnjaon toimikunnassasi?

Tottakai tärkeänä on huomioida kaikki, ja vaikka hommat ovat yksilöllisiä, ei tämä tarkoita sitä, että on pakko olla yksin. Aina on parempi varmistaa, että kaikki menee kaikilla hyvin, ja että kaikki ovat saaneet tarvittavan tiedon. Kirjalliset sunnitelmat, taulukot tai ohjeet helpottaisivat kaikkien tuplatsekkaamaan mistä on kyse. Tärkeää on myös saada toimiva jengi kasaan, ja heti alusta saada koko porukalle kiva tiimihenki, että matalalla kynnyksellä voi kysellä apua. Työmäärää haluisin myös jakaa tasapuolisesti niin, ettei kenelläkään tulisi liian isoa taakkaa, ja painottaa, että on ok pyytää apua, sanoa jos jokin on liikaa, tai jos yksinkertaisesti ei vain jaksa. Jos jollain olisi huomattavasti pienempi työmäärä, kyselisin jos kyseinen henkilö voisi ottaa enemmän vastuuta, tai auttaa muita jäseniä heidän tehtävissään, ja tottakai itsekin auttaa ja helpottaa toisen työmäärää.

4 Kommentit

 1. Lumps emäntä

  IE:lle
  Moikka Nalle! Hienoa, että olet hakemassa tähän mahtavaan ja antoisaan virkaan. Tässä muutama kysymys:

  1. Miten motivoit apu-IE:n siivoamaan smökin vessat viideltä aamuyöllä, kun vessat ovat päässeet varsin kamalaan kuntoon?
  2. Joskus asiat eivät mene kuten suunnittelit. Olet unohtanut tehdä gluteenittoman pääruoan, apu-IE on jakanut ainoan vegaaniruoan väärälle henkilölle, tiskikone hajoaa, jälkiruoka kärähti uunissa ja smökin pääsulake on palanut. Miten toimit ja missä järjestyksessä?
  3. Mikä on lempioluesi?

  Tässä muuta this or that kysymys. Valitse mieluisempi ilman perusteluja.

  Keittiö vai sali?
  Kahvi vai tee?
  Sauna-iltama vai smökkibileet?
  Kasvisruoka vai liharuoka?
  Nachopelti vai pyttipannu?
  Kokous vai workshop?
  Kertikset vai kilisevät?
  Kova vai pehmeä?
  Pasta vai peruna?
  Kossu vai jallu?
  Jatkot vai sillis?
  Ruoka vai juoma?
  Wappusitsit vai Kaveri- ja perhesitsit?

  Vastaa
  • Nalle Silberstein

   Moi ja kiitos loistavista kysymyksistä!

   1.
   Eihän smökin vessan siivoaminen hauskaa ole, mutta valitettavasti jossain vaiheessa tämäkin täytyy tehdä. Muistuttaisin ystävällisesti, että vaikka vapaaehtoishommissa on sairaan hauskaa, voi joskus tulla vastaan niin ikäviäkin asioita kuten smökin vessa. Lisämotivaationa olisi kenties mahdollisuus palkita siivooja siivousjuomalla, tai päästämällä hänet aikaisemmin kotiin. Hommakin sujuu nopeammin jos ottaa kaverin mukaan! Itsekin olen siivonnut kyseiset vessat, eikä se niin kamalaa ole 😀

   2.
   Huhhuh, heti alkuun ottaisin oikein syvän hengityksen (tai kaksi). Aluksi suunnittelisin pikaisesti työparini kanssa uuden sotasuunnitelman, jonka jälkeen ilmoittaisin lukkareille tästä kulissien takana syntyneestä kaaoksesta, ja pyytäisin heitä viivyttämään sitsejä (kenties oikein pitkällä hittiputkella?). Tämän jälkeen lähettäisin muutaman reippaan Apu-IE:n kauppaan, josta saataisiin pikaisesti tarvittavat ainekset puuttuviin pääruokiin, eli gluteeniton sekä vegaaninen vaihtoehto pitäisi korjata. Samalla reissulla tyhjennettäisiin kaupan jäätelö- ja/tai pullahyllyt lisukkeineen, jotta saataisiin uusi jälkiruoka väsättyä. Kauppareissun aikana yrittäisin saada jonkun ystävällisen sielun auttamaan minua sulakkeen korjaamisessa, että saataisiin sähköt jälleen toimimaan. Jos tiskikone ei olisi akuutisti rikki, saisi tämä odottaa kunnes muut ongelmat ollaan korjattu. Toki jos sulake ei toimi, niin tuskin tiskikoneelle (toivon mukaan) käy pahasti. Jos sulaketta ei saataisi päälle, sitsien uudeksi teemaksi tulisi ”sokkotreffit” , vaihoehtoisesti jos saataisiin kynttilöitä pöytään, olisi teemana ”date night”. Sulakehan ei myöskään estäisi jälkiruokaa, sillä jäätelöä tai gifflaria ei laiteta uuniin. Suosittaisiin myöskin kylmää pääruokaa gluteenittomille sekä vegaaniselle ruokailijoille, esimerkiksi raikas kauden salaatti. Tämän jälkeen saisin kenties korkata työvirvokkeen.

   3. Mikä on lempioluesi?
   Sandels tai Malmgårdin Kuningatar Sour 😎

   4.
   Sali
   Kahvi
   Smökkibileet
   Kasvisruoka
   Nachopelti
   Kokous
   Kilisevät
   Pehmeä
   Pasta
   Jallu
   Jatkot
   Juoma
   Wappusitsit

   Vastaa
 2. Äiti

  Moro Nalle!

  Hienoa kuulla, että haet tähän upeaan virkaan. Tässä pari kysymystä, joihin toivoisin sinun vastaaan parhaan tietosi mukaan.

  1. Tapahtuman jälkeen juhlatila on aina aika sotkuisessa kunnossa. Illan jälkeen lattia on kurainen ja täynnä lehtiä, ja löytyy joukosta myös muutamat kaatuneet sokeripitoiset juotavat, sotkuiset vessat sekä iso vesilammikko beer pong -pelien jäljiltä. Tilasta löytyvät seuraavat siivousvälineet: rikkalapio (ei harjaa), lasta sekä yksi kertakäyttörätti. Miten varmistat, että tila jää tapahtuman jälkeen siistiin kuntoon seuraavia käyttäjiä varten?

  2. Suunnittele unelmiesi sitsimenu. Laske sille myös suuntaa-antava hinta.

  Tsemppiä hakuihin!

  Vastaa
  • Nalle Silberstein

   Moikkulis ja kiitos kysymyksistä!

   1. Tässä jälleen kerran, syvä hengitys tai kaksi, jonka jälkeen suunniteltaisiin IE-parini kanssa.
   Alkuun kerättäisiin pois kaikki irtonainen roska joka näillä välineillä saataisiin kerättyä, ja siistittäisiin tilaa, esim. pöytien ja tuolien siirtämistä, sekä mahdollista tiskaamista (jos nämä tarvikkeet löytyvät). Tutkisin, jos löytyisi siivousvälineitä varastosta, tai kotoa, jota voisi käyttää. Kellonajasta riippuen voisin yrittää kilautella muille Isännille ja Emännille, ja kysellä apuvinkkejä tai välineitä. Jos silti tämä ei onnaisi, niin suuntaisimme kauppaan tai muualle päin hankkimaan upouudet tarvikkeet, jotta siivousprojekti etenisi. Jos näinkään ei saataisi tilaa siivottua, tekisimme parhaamme niillä välineillä jotka löytyvät, ja tulisimme takaisin paremmin välinein seuraavana päivänä/aamuna, jos vain tilan seuraavat käyttäjät tämän sallisi. Anteeksipyyntöjen jälkeen siivottaisiin tila tiptop kuntoon ennen seuraavan tapahtuman alkua. Välineiden puutteellisuus olisi kuintenkin pitänyt huomata jo alkutarkastuksessa tilaan tultaessa, eli toivottavasti tällainen tilanne pystyttäisiin välttämään 😄

   2. Teemasta tulisi ehkä jonkun verran syksyinen, ja hinnaksi tulisi suunnilleen 15€, alkoholittomana tottakai hieman alhaisempi. Menulla olisi tarjolla
   Alkumalja: Omenainen Moscow Mule
   Alkuruoka: Mozzarellaleivät + valinnainen mieto juoma
   Pääruoka: Sienipasta + puna- tai valkoviini
   Jälkiruoka Porkkanakakku + jaloviina

   Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *