Niilo Virri

No morjens!

Olen Niilo, toisen vuoden opiskelija ja pääaineeksi on valikoitunut kemian tekniikka ja prosessit, joka myös tuttavallisemmin KeLana tunnetaan. Tämä kirjoitelma toimii hakemuksenani Prosessiteekkareiden vuoden 2023 hallituksen yrityssuhdevastaavan pestiin. Yhdistyksen toiminnassa olin mukana aktiivisesti jo suurenmoisen fuksivuoden aikana toimien fuksi- ja Kavitaatiomerkkivastaavana sekä myös apu-IE:nä, joten hallitukseen hakeminen tuntuu luontevalta jatkumolta omalle Prosessiteekkaritaipaleelleni.

Vahvan yrityssuhdeverkoston ylläpito ja laajentaminen on yhdistyksen toiminnan kannalta elintärkeää, sillä sponsorituloilla mahdollistetaan monet tapahtumat, kuten vuosijuhlat sekä erinäiset ekskursiot. Lisäksi yritykset ovat vahvasti tukena rakkaan edustusasumme eli haalareiden hankinnassa. Haenkin vuoden 2023 yrityssuhdevastaavaksi, koska haluan olla mukana ylläpitämässä vanhoja sekä luomassa uusia yritysuhteita. Lisäksi haluan mahdollistaa uusille fukseille ikiomat haalarit. Kun mietin oman fuksivuoteni kohokohtia, mieleeni tulee ehdottomasti omien haalareiden saaminen. Edelleenkin niiden pukeminen päälle tuntuu mahtavalta. Nämä samat kokemukset ja fiilikset haluan luoda PT-fukseille ’23.

Ysvin roolissa pääsisin työskentelemään minua oikeasti kiinnostavien asioiden parissa. Pienimuotoisen sijoitusharrastukseni johdosta yrityksiin ja niiden toimintaan liittyvät asiat ovat vetäneet minua puoleensa jo kohtalaisen pitkään. Huomaankin usein aamukahvia juodessa lukevani uutisia ja analyysia alan firmoista. Siksi Ysvin tehtävät (kuten sponsorisopimusten tekeminen ja ekskursioiden järkkääminen) olisivat varmasti mielekkäitä tehtäviä itselleni. Uskon, että pystyisin hoitamaan vastuutehtäväni laadukkaasti loppuun asti, sillä olen vastuuntuntoinen ja huolellinen ihminen. Ja mikä tärkeintä: Olen reipas. Olen valmis oppimaan uutta. *

Vastailen mielelläni mahdollisiin kysymyksiin! Parhaiten minut saa kiinni pullopostilla tai Telegramissa @niilovirri

*=Credit: V. Kemppi

1. Miten lähtisit kehittämään yhdistyksen yrityssuhteita ensi vuodelle?

Alkuun pyrkisin pitämään kiinni vanhoista hyväksi todetuista yrityssuhteista. Jos jostain syystä kaikkia vanhoja vuosisopimuksia ei saataisikaan pidettyä yllä, pyrkisin luomaan uusia korvaavia suhteita, jotta yrityssuhteiden perusta pysyisi vahvana. Uusien sopimusten ja kontaktien luominen ei myöskään varmasti olisi pahitteeksi yhdistyksen toiminnan kannalta. Mielestäni olisi erittäin positiivista, jos sponsoriyrityksiä saataisiin myös monipuolisesti eri toimialoilta, koska havaintoni mukaan yhdistykseen kuuluu paljon jäseniä, jotka ovat kiinnostuneet esimerkiksi bio- ja terveysteknologiasta eivätkä niinkään ns. perinteisemmästä teollisuudesta. Tähän liittyen myös erilaiset toimialakohtaiset yritystapahtumat olisivat varmasti tervetulleita. Luonnollisesti myös jäsenistön toiveet näiden teemojen suhteen otettaisiin huomioon.

2. Kuvaile vuorovaikutustaitojasi. Miten lähestyisit yritystä, jonka kanssa yhdistyksellä ei vielä ole ollut yhteistyötä?

Tulen mielestäni hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Annan toisille tilaa ilmaista kantansa ja vastavuoroisesti sanon myös oman sanottavani. Hyviin vuorovaikutustaitoihin kuuluvat myös mielestäni hyvät käytöstavat ja positiivinen asenne, joita omaan siinä määrin, että onpa minua joskus hymypojaksikin tituleerattu. Uutta yritystä lähestyessä ottaisin ensin selvää sen perustiedoista, kuten sen liiketoiminnasta ja toimialasta. Sitten etsisin yrityksen verkkosivuilta jonkin asianmukaisen numeron/sähköpostiosoitteen, johon olla yhteydessä. Varsinaisessa yhteydenotossa esittelisin itseni, yhdistyksen sekä korkeakoulun ja sen tarjoamat opintosuuntaukset. Näistä lähtökohdista voitaisiin sitten lähteä rakentamaan mahdollista yhteistyötä.

3. Kuinka paljon ja millaisia tehtäviä delegoisit kisälleillesi ja excursiovastaavalle?

Lähtökohtaisesti kisällit osallistuisivat haalari- ja muiden sponsoreiden hankintaan, mutta myös tarpeen vaatiessa muihin erinäisiin eteen tuleviin tehtäviin. Tehtävien määrä riippuisi kisällien määrästä ja innokkuudesta, mutta jokaiselle varmasti löytyisi hommaa. Innokkaimmille kisälleille voisi varmasti myös antaa enemmänkin vastuuta. Excursiovastaava olisi nimensä mukaisesti mukana järjestämässä pienempiä excursioita sekä myös kotimaan puolipitkää a.k.a Faasimuutosta. Excuvastaava voisi esimerkiksi olla vastuussa tarkemmista käytännön järjestelyistä ja aikatauluista excursioilla.

1 Kommentti

 1. Oon toi YSVI

  Moi Niilo!

  Hienoa, että haet YSVIksi! Nyt olisi vuorossa pari kyssäriä:

  1. Miten lähtisit esittelemään yhdistystämme yritykselle, joka ei ole ennen kuullut meistä? Mitä etuja siis kertoisit heidän saavan esimerkiksi haalarisponsoroinnista?

  2. Miten motivoisit kisällejä olemaan aktiivisesti mukana aina vuoden loppuun saakka?

  3. Pidätkö viskistä?

  Kiitos vastauksista ja tsemppiä hakuun!

  Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *