Ehdokas IE:ksi: Niko Saastamoinen

Moi!

Olen Niko Saastamoinen, toisen vuoden opiskelija ja haen Prosessiteekkareiden hallitukseen isännäksi vuodelle 2021. Olen toiminut vuoden verran apu-IE:nä ja muissa pienissä nakeissa.  Apu-IE ja ISO hommissa olen päässyt näkemään miten tapahtumia järjestetään, mitä siihen vaaditaan, ja nyt haluaisin itse päästä vaativimpiin hommiin. Luonteeltani olen tunnollinen, rauhallinen ja vastuullinen. Haluan oppia uutta ja saada kokemusta hallituksessa toimimisesta.

Tapahtumakulttuuri on erittäin tärkeää opiskelijoille ja vallitsevan koronatilanteen takia tapahtumien järjestäminen on ollut vaikeaa. Haluaisin itse isäntänä tehdä kaikkeni, että opiskelijoille saataisiin järjestettyä tapahtumia turvallisesti ja että fuksit saisivat tarpeellisen teekkarikasvatuksen.

IE:ksi haen Elmeri Koposen kanssa. Olen tuntenut Elmerin vasta reilu vuoden verran, mutta olen oppinut tuntemaan hänet hyvin ja hänestä on tullutkin erittäin hyvä ystävä minulle. Siksi tiedän, että toimisimme todella hyvin isäntänä ja emäntänä.

Kysymykset

1. Koronavirus on hankaloittanut yhdistyksen tapahtumien järjestämistä huomattavasti kuluneen vuoden aikana. Millaisia tapahtumia sinä haluaisit järjestää ensi vuonna, ottaen huomioon mahdolliset kokoontumisrajoitukset?

Ehdottomasti sitsejä, kokoontumisrajoitukset huomioon ottaen, tämä on kuitenkin hankalaa koska PT on suuri yhdistys. Todennäköisesti pitäisi järjestää useammat pienemmät sitsit. Keväällä kun kelit lämpenee, niin sitsejä voitaisiin pitää ulkona. Haluan myös järjestää tiiviisti yhteistapahtumia CHEMin vanhojen kiltojen kanssa.

2. Millaisena näet yhdistyksen tapahtumatarjonnan ylipäätään? Pitäisikö jotain tapahtumia muuttaa tai poistaa? Millaisia tapahtumia haluaisit lisää?

PT:n tarjonta on omasta mielestä hyvä ja monipuolinen ja haluaisinkin pitää sen sellaisena, joten ainakaan tällä hetkellä en poistaisi mitään tapahtumaa. Haluaisin lisää yhteistapahtumia muiden kiltojen kanssa.

3. Kuinka huomioisit kansainväliset opiskelijat tapahtumissa?

Huolehtisin että mahdollinen ohjelma tapahtumassa olisi myös englanniksi ja rohkaisisin osallistujia puhumaan englantia porukoissa, jottei KV-opiskelijat jäisi yksin tai olisi keskenään vain muiden KV-opiskelijoiden kanssa.

4. IE:nä toimiminen on tiimityöskentelyä. Millaisen työparin haluaisit itsellesi ja millainen pari itse olisit? Kuinka omalla toiminnallasi pidät hyvää paridynamiikkaa yllä?

Haluan työparikseni ihmisen, jonka tunnen ja kehen voin luottaa. Parini on oltava rento, jonka kanssa on helppo keskustella ja suunnitella tapahtumia. Itse olen tarkka ja suunnitelmallinen, mutta myös rento ja kuuntelen mielelläni parini ehdotuksia enkä jyrää omilla mielipiteilläni yli. Paridynamiikka pysyy yllä siten että vietän parini kanssa aikaa muutenkin kuin vain IE/hallitukseen liittyvissä asioissa.

5. Tapahtumien suunnittelu ja järjestäminen vie paljon aikaa. Miten huolehdit, ettet pala loppuun vuoden aikana?

Pyrin aikatauluttamaan ja suunnittelemaan viikkoni, esimerkiksi katson viikko kerrallaan mitä koulujuttuja ja tehtäviä tulee tehdä, ettei asiat pääse kasautumaan yhdelle päivälle ennen deadlinea. Urheilu lievittää stressiä ja auttaa jaksamaan, on se sitten pieni kävelylenkki tai rautojen nostelua kuntosalilla.

6 Kommentit

 1. Herra emäntä

  Hei Niko! Hienoa, että olet hakemassa tähän mahtavaan virkaan. Tässä muutama kysymys:

  1. Miten motivoit apu-IE:n siivoamaan smökin vessat viideltä aamuyöllä, kun vessat ovat päässeet varsin kamalaan kuntoon?

  2. Joskus asiat eivät mene kuten suunnittelit. Olet unohtanut tehdä gluteenittoman pääruoan, apu-IE on jakanut ainoan vegaaniruoan väärälle henkilölle, tiskikone hajoaa ja jälkiruoka palaa uunissa. Miten toimit ja missä järjestyksessä?

  3. Mikä on lempioluesi?

  Vastaa
  • Niko Saastamoinen

   Kiitos kysymyksistä Herra Emäntä!

   1. Varmaankin perinteinen: ”Jos siivoat smökin vessat kunnolla niin ei tarvitse muuta tehdä loppuyönä.”

   2. Ensimmäisenä jälkiruoka ulos uunista ettei koko smökki pala maan tasalle, sitten pohditaan löytyykö keittiöstä ainesosia mistä koota nopeasti uusi vegaani ja gluteeniton ruoka, jos ei niin apu-IE, isäntä tai emäntä lähetetään kauppaan hakemaan uudet ainesosat. Tässä vaiheessa on jo kiire, joten täytyy valmistaa joku nopea ja yksinkertainen ruoka. Lopuksi katsotaan tiskikoneen tilanne ja jos sitä ei saada korjattua niin kääritään hihat ylös ja tiskataan käsin.

   3. Kyllä se ois tuo Muflonin tuffan vehnä (enää ei tosin valmisteta nyyh) tai CCCCC IPA! Rakas porilainen ystäväni tutustutti minut näihin porilaisiin laatuoluisiin aikoinaan.

   Vastaa
 2. Krista Lindqvist

  Mahtavaa, että IE-hommat kiinnostaa!!

  Olet järjestämässä sitsejä, alkuruokaa jaettaessa alkaa näyttämään siltä, että ruoka loppuu kesken, miten toimit?

  Olet hakemassa IE:ksi Elmerin kanssa. Olisitko valmis ryhtymään IE:ksi jonkun toisen kanssa?

  Ja lopuksi vielä muutama ”this or that” -kysymys:
  Keittiö vai sali?
  Kaupassa käynti vai siivous?
  Sauna-iltama vai smökkibileet?
  Kasvisruoka vai liharuoka?
  Nachopelti vai pyttipannu?
  Alkupala vai jälkkäri?
  Pasta vai peruna?
  Kossu vai jallu?
  Wappusitsit vai Kaveri- ja perhesitsit?

  Vastaa
  • Niko Saastamoinen

   Kiitos kysymyksistä Krista!

   Keskeyttäisin ruoan jaon ja pyrkisin tasaamaan ruokia mahdollisuuksien mukaan, jotta kaikille saaataisiin alkuruoka. Jos edelleen näyttää siltä että ruoka ei riitä niin se on lähdettävä kauppaan ja valmistettava lisää ruokaa. Ilmoittaisin lukkareille että ruoassa kestää vähän pitempään niin he voisivat laulattaa sitsaajia pitempään.

   Olisin valmis ryhtymään jonkun toisen IE pariksi. Tosin IE on parityötä, joten suosin paria joka olisi entuudestaan tuttu ja oltaisiin ns. samalla aaltopituudella.

   This or that:
   Sali, tykkään katsella sitsien menoa ja kuunnella laulua.
   Kaupassa käynti, kaupassa käynti on kivaa!
   Sauna-iltama, saunassa syntyy parhaat keskustelut (ja laulut)
   Liharuoka, kasvisruoka on lähellä sydäntäni, mutta mikään ei voita kunnon pihviä tai mereneläviä.
   Nachopelti, tulinen texmex-ruoka voittaa perus spydärit.
   Alkupala, pidän enemmän suolaisesta ja yleensä siinä vaiheessa kun jälkkäri tulee pöytään niin olen jo täynnä alku- ja pääruoasta.
   Pasta, pasta on yksinkertaisesti parempaa.
   Jallu, noh jallu on jallu.
   Kaveri- ja perhesitsit, ainutlaatuiset sitsit ja kiva päästä näyttämään teekkarikulttuuria kavereille/perheelle.

   Vastaa
 3. Leila Arstila

  Huippua että haet PT:n IEksi!
  Kysymykseni kumpuaa oman IE-vuoden muistoista:
  Kuinka huomioisit kestävän kehityksen (erityisesti ekologisen kestävyyden) periaatteita roolissasi?

  Kiitos jo etukäteen vastauksesta, ja tsemppiä hakurumbaan!

  Vastaa
  • Niko Saastamoinen

   Kiitos kysymyksestä Leila!

   Ekologisuus on minulle tärkeää ja haluan panostaa siihen. Suosisin tapahtumissa kasvisruokaa ja kotimaisia tuotteita sekä suunnittelisin tarkkaan ruoan määrän hävikin pienentämiseksi. Kertakäyttöastioiden käyttö on yleistä ja pyrkisin käyttämään puukuitu aterimia ja pahvimukeja muovisten sijaan. Hienommilla sitseillä voisi käyttää normaaleja lautasia, aterimia jne. Tapahtumissa merkitsisin selkeästi tölkki ja ”normi”roskikset erikseen, jotta metallin kierrätys olisi helpompaa ja tietenkin keittiön puolella bioroskisten käyttö.

   Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *