Ehdokas Tiedottaja-sihteeriksi: Pyry Vartia

Hei!

Olen Pyry Vartia, toisen vuoden opiskelija ja hakisin tiedottaja-sihteeriksi vuodelle 2021. Sihteerin hommat ovat mielestäni todella mukavia hommia, jo lukiossa toimin oppilaskunnan hallituksen sihteerinä, joten pöytäkirjoja on tullut pyöriteltyä. Olen myös muutamassa tilanteessa perehtynyt tarkemmin yhdistyslakiin. Monien mielestä pöytäkirjojen kirjoittaminen ja kokousten tapahtumien raportoiminen voi olla tylsää, mutta mielestäni se on oikein hauskaa puuhaa, kun pääse järjestelemään hallituksen asioita ja asiakirjoja.       

Prosessiteekkarit on minulle todella tärkeä yhdistys, ja on mielestäni hienoa, jos pääsisin vaikuttamaan edustukseemme mm. sosiaalisessa mediassa. Somen eri alustat ovat hyviä työkaluja luomaan vaikutelmia, sekä kertomaan yhdistyksemme toiminnasta. Haluaisinkin, että voisin olla näyttämässä muille kaiken hienon yhdistyksestämme.

Kysymykset

1. Miten verkkosivuamme ja yhdistyksen viikkotiedotteita tulisi kehittää?

Viikkotiedote on mielestäni oikein hyvällä mallilla. Siihen on tiiviisti koottu kaikki tärkeä informaatio tulevista aisoista. Nettisivummekin ovat hyvät, vaikka itse muuttaisin niitä hieman selkeämmiksi ja ehkäpä pelkistetymmiksi; esimerkiksi joitain kohtia sivuillamme voisi järjestellä uudestaan, eli laittaa sivussa olevia kohtia tiiviimmin.

2. Kuinka tärkeänä näet sosiaalisen median käytön osana yhdistyksen tiedotusta? Pitäisikö jonkun alustan käyttöä lisätä entisestään tai tulisiko yhdistyksen ottaa käyttöön jokin kokonaan uusi sosiaalisen median kanava?

Sanoisin, että nykyiset sosiaalisen median kanavat riittävät oikein hyvin. Sosiaalisen median tärkeys tiedotuksessa vaihtelee. Telegram toimii varsin tärkeänä osana tiedotusta, sillä sitä kokemukseni perusteella ihmiset seuraavat aktiivisesti, paljon aktiivisesti kuin esim. sähköpostiaan. Sen sijaan en koe, että esimerkiksi Instagram on tehokkain tapa tieodottaa asioita. Sinne on kiva keräillä kuvia tapahtumista, ja kertoa isommista tapahtumista, joihin on vielä aikaa. Eli nykyinen linja on varsin hyvä

3. Miten yhdistyksemme voisi saada lisää näkyvyyttä myös korkeakoulumme ulkopuolella sosiaalista mediaa käyttäen?

Jotta yhdisty saisi enemmän näkyvyyttä sosiaalisen median kautta, täytyy ihmisten tietää kyseisistä tileistä, ja heillä täytyy olla kiinnostusta seurata niitä. Eli pitäisi saada levitettyä tietoa, että yhdistyksellämme on tietynlaisia sosiaalisen median kanavia. Jotta sisältö on kiinnostavaa, voisi kanavilla tapahtumien ja yleisen julkikuvan lisäksi kertoilla opinnoista ja töistä. Lukiolaiset ovat varsin iso kohderyhmä, ja saattaisivat olla kiinnostuneita tällaisesta materiaalista.

4. Mistä osa-alueista koostuu onnistunut ja tehokas tiedotus? Entä miten kiireellinen informaatio saadaan koko jäsenistön tietoisuuteen mahdollisimman nopeasti?

Tehokas ja onnistunut tiedotus on sellaista, joka saavuttaa kohteensa ja vieläpä nopeasti. Tämä tarkoittaa sitä, että tiedottamiseen kuuluu myös se, että ihmiset lukisivat tiedotteen. Tämän takia on suosittava kanavia ja tapoja, joita ihmiset myös todella käyttävät. Tämän takia uskonkin, että nopea tapa saada tieto ihmisille olisi Telegrammin kautta, sillä sitä käytetään aktiivisesti. Tämän jälkeen kiireellinen informaatio ilmoitetaan muiden kanavien kautta.

2 Kommentit

 1. Kaksinkertainen tiedottaja-sihteeri

  Hellurei Pyry!

  Aivan mahtavaa että olet hakenut tähän yhdistyksen yhteen jaloimpaan ja parhaimpaan nakkiin! Seuraavaksi muutama kiperä kyssäri:

  1. Kuinka hyvin sinulla on hallussa seuraavat ATK-hömpötykset: MS Office (tärkeimpänä Word ja Outlook), verkkosivusetit (WordPress, HTML, CSS ja JS) ja muut mediaohjelmistot (esim. Adoben Photoshop tai Illustrator sekä Gimp).
  1.1 Jatkokyssärinä edelliseen, tiedätkö mitä eroa on rivinvaihdolla ja kappaleenvaihdolla sekä mitä väliä tällä on esimerkiksi pöytäkirjan tai viikkotiedotteen kontekstissa?
  2. ProTeesi on viime vuosina ollut melkoisten muutoksien alla esimerkiksi budjetin ja lehden koon suhteen. Mikä on sinun näkökulmasi lehden tulevaisuuden suhteen ja mitä mahdollisia uudistuksia haluaisit nähdä lehdessä? Lisäksi mikä on sinun suhtautuminen päätoimittajan vastuuseen ja kuinka valvoisit lehden toimituskuntaa sekä prosessia? Esimerkiksi antaisitko päätoimittajalle täysin vapaat kädet vai toimisitko valvovana silmänä.
  3. Kokouksien pöytäkirjojen luonnostelu vie melko paljon aikaa myös kokouksen aikana sekä vaatii myös paljon huomiota tiedottaja-sihteeriltä. Miten pidät huolen, että pysyt perillä kokouksen menosta jos joudut esimerkiksi itse olemaan paljon äänessä tai jos kokouksen ilmapiiri menee hieman levottomaan suuntaan?
  4. Aiotko ylläpitää tiedottaja-sihteerin perinteisiä viikottaisia tervehdyksiä ja millaisia kulttuuritekoja tai muita hauskoja asioita sisältäisit niihin?
  5. Mikä on YO-arvosanasi äidinkielestä ja mahdollisista muista vieraista kielistä?
  6. Mikä on yhdistyksen vihreän värin epävirallinen värikoodi (RGB-värimallissa)?

  Vastaa
  • Pyry Vartia

   Hei! Kiitoksia kokeneelle tiedottaja-sihteerille kysymyksistä.

   1. Tietotekniikka on aina kiinnostunut, niin onhan tuossa sattunut tutustumaan erilaisiin ohjelmiin. Monet office paketin ohjelmat kuten Word ja Excel sujuvat hyvin, kuten niiden ilmaiset LibreOffice vastineet. HTML:n kanssa olen välillä leikkinyt ja sillä koodaamisesta tiedän hieman, WordPressia en ole itse käyttänyt, vaikka tiedän vähän sen käyttämisestä. JavaScriptiä tai CSS ei ole tullut käytettyä. Tällaisena yleisteknologisena taitona myös tiedon hakeminen siitä, miten esimerkiksi jokin software toimii, sujuu oikein hyvin. Photoshoppia en omista, mutta olen useampaa eri kuvankäsittelyohjelmaa käytellyt, kuten esimerkiksi Gimppiä, Fotoria ja Kritaa. En ole varma ovatko nämä sellaisia mediaohjelmia mitä meinaat, mutta osaan myös käyttää OBS Studiota ja streamata sillä vaikka Twitchiin, sekä Audacityä joka on tehty käsittelemään ääntä.

   1.1 Rivinvaihto tapahtuu, kun näin tyhmästi sanottuna riviä vaihdetaan. Tämä toteutuu yleensä Enteriä painamalla. Kappaleenvaihdossa on yleensä kaksi rivinvaihtoa, eli kappaleiden väliin jää tyhjä rivi. En ole ihan varma mitä tässä haetaan takaa; samalla tavalla nämä toimivat viikkotiedotteessakin. Pöytäkirjoissa on tehty eri lukuja, joiden alle on tehty taas listoja. Monissa tekstinkäsittelyohjelmissa on, että rivinvaihdontekemällä saa listan, kun aloittaa esimerkiksi numeroimaan. Muotoilut tietenkin sekä pöytäkirjaan että viikkotiedotteeseen voi toki tehdä monella tavalla, kunhan tulos on hyvää.

   2. Lehti on mielestäni oikein hyvällä malilla. Esimerkiksi neljä lehteä vuodessa on ollut sopiva tahti, ja ne osuvat hyvin eri tapahtumien kohdalle. Mielestäni nykyinen koko on myös sopiva lehdelle. Lehti on hyvä enkä näe syytä korjata jotain mikä ei ole rikki. Päätoimittajalla on mielestäni huomattava vastuu lehdestä, ja lehdessä on usein menty päätoimittajan vision mukaan. Tämä on kokemukseni mukaan toiminut. Luultavasti toki katselisin hieman, miten homma pyörii, mutta mikäli näyttää siltä, että päätoimittaja tietää mitä tekee ja homma pyörii hyvin, antaisin päätoimittajalle vapaat kädet. Prosessia voi seurata esimerkiksi kyselemällä mitä on tehty ja mitkä ovat suunnitelmat, ja olemalla itse paikalla seuraamassa lehden suunnittelua.

   3. Kokouksiin on tietysti esityslista, jota käyttämällä voi tehdä jo ennen kokousta pohjan, johon on helppo kirjoittaa. Olen nopea kirjoittamaan, ja uskon pystyväni pysymään tiukemmassakin tilanteessa rauhallisena ja tarkkana, jotta saan kaiken oleellisen ylös.

   4. Ehdottomasti aion jatkaa tiedottaja-sihteerin tervehdyksiä. Niihin voisi näin kulttuuritekona sisällyttää esimerkiksi suosituksia elokuvista, musiikista tai kirjoista. Voisi olla hauskaa, jos toisinaan saa muidenkin hallitusjäsenten kommentin viikostaan mukaan. Ja saa nähdä mitä kaikkea hauskaa siihen keksii.

   5. Valitettavasti äidinkielenkirjoitukseni eivät onnistuneet kovin hyvin, kirjoitin vain C:n (siinä missä preleissä E:n). Englanninkielen kirjoitukset sen sijaan sujuivat oikein hyvin ja kirjoitin E:n.

   6. RGB:nä 0,150,94 ja heksadesimaaleissa #00965e

   Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *