Ehdokas IE:ksi: Pyry Vartia

Hei! Olen Pyry Vartia, toisen vuoden opiskelija, ja olen hakeutumassa prosessiteekkareiden isännäksi vuodelle 2021. Ensimmäisen vuoteni olen viettänyt osallistumalla mahdollisimman paljon sekä prosessiteekkareiden että ylipäätään yliopiston tapahtumiin. Niistä inspiroituneena haluaisinkin olla suunnittelemassa ja järjestämässä tapahtumia yhdistyksellemme. Tapahtumia ja ohjelmaa olen ollut järjestämässä jo lukioajoilta asti, fuksivuotena on tullut toimittua erilaisissa nakeissa, ja olin myös lukkarikisällinä.

Olen tuntenut kutsumusta isännäksi hakemiseen. Pitkään olen ihaillut teekkarien tapahtumia, kuten myös teekkarikulttuuria, jolla on pitkä historia. Olen jo nyt saanut viettää monia upeita hetkiä, ja toivon, että voisin itse olla toteuttamassa tapahtumia ja ohjelmaa, joka tarjoaa muille samoja hienoja fiiliksiä. Teekkarikulttuuri on lähellä sydäntäni. Olenkin perehtynyt paljon aiheeseen, myös muiden teekkaripaikkakuntien osalta. PT:llä on jo hyvin toimintaa, mutta uskon, että minulla on visiota ja paljon ideoita, joilla voisin rikastuttaa PT:n kulttuuria entisestään. Sitkeä koronapandemia hankaloittaa huomattavasti yhteistä toimintaa, ja tilanne vaatiikin joustavuutta sekä hyviä hermoja. Tilanteen hankaluudesta huolimatta olen täysin valmis tarttumaan haasteeseen.

Henry Ford sanoi aikanaan (vapaasti suomennettuna): ”Yhteen kokoontuminen on alku. Yhdessä pysyminen on edistystä. Yhdessä työskenteleminen on menestystä”, ja haenkin IE:ksi yhdessä Leevi Kososen kanssa. Leevi on ollut erittäin aktiivinen mm. PT:n toiminnassa, ja tiedän hänen olevan erittäin toimelias ja aikaansaava ihminen. Fuksivuotena teimme yhteistyötä useammassa projektissa, joten uskon toimivamme erinomaisesti IE:nä.

Kysymykset

1. Koronavirus on hankaloittanut yhdistyksen tapahtumien järjestämistä huomattavasti kuluneen vuoden aikana. Millaisia tapahtumia sinä haluaisit järjestää ensi vuonna, ottaen huomioon mahdolliset kokoontumisrajoitukset?

Luonnollisesti täytyy katsoa hallituksen sekä Prosessiteekkarien linjauksia ryhmäkoosta, mutta oletetaan että tilanne ei tästä nyt paranisi. Sitsejä olisi viimein mukava päästä pitämään, ja se varmasti suunnittelulla onnistuu. Pienissä ryhmissä, useampana kertana, ja mikäli laulaa ei voi niin sitten vaikka soitetaan sitsilauluista nauhoitteita, niin saadaan musiikkiakin. Ulkotapahtumia voineen pitää, ja mikäli ryhmäkoko paljon rajoittaa niin useammassa ryhmässä. Erilaiset pienet urheilutapahtumat onnistunevat, ja tässä on saumaa ideoida lajeja, jotka eivät vaadi monen ihmisen välitöntä kontaktia. Ulkotapahtumat ovat muutenkin suuri mahdollisuus, etenkin säiden lämmitessä keväällä. Etätapahtumat saattavat rassata jo, mutta niitä voi pitää, mikäli niille on kysyntää, ja ovat suhteellisesti helpompia järjestääkin. Erilaiset pelailuhetket tai sitsit Discordissa mielestäni onnistuivat aiemmin keväällä. Ideoita joka tapauksessa on paljon, ja sitten mennään sen mukaan mitä saa tehdä ja mihin olisi kysyntää.

2. Millaisena näet yhdistyksen tapahtumatarjonnan ylipäätään? Pitäisikö jotain tapahtumia muuttaa tai poistaa? Millaisia tapahtumia haluaisit lisää?

Kuten hakemuksessa mainitsinkin, yhdistyksemme tapahtumatarjonta on oikein hyvä. Toisin kuitenkin lisää variaatioita jo tuttuihin tapahtumiin, kuten sitseihin. Nykyisellään on oikein hyvin erilaisia tapahtumia, enkä yleisesti ottaen poistaisi mitään. Minulla olisi kuitenkin ideoita tapahtumista mitä voitaisiin tuoda lisää, esimerkiksi rakentelua, yhdessäoloiltoja, ohjelma- sekä yhdistyksen historiailtoja, sekä monia muita ideoita, joita on koko ajan kehitteillään. Myös tapahtumia muiden korkeakoulujen ja yhdistysten kanssa onkin ollut jo, ja tätä jatkaisin. Paljon erilaisia suunnitelmia olisi, joita sitten tietenkin pitää työstää pidemmälle yhdessä, ja kehittää muidenkin ideoita. Ryhmätyöskentelyssä ideat kiertävät ja jalostuvat lopulta erinomaiseen muotoon.

3. Kuinka huomioisit kansainväliset opiskelijat tapahtumissa?

Tiedot tapahtumista kerrotaan myös englanniksi; tuodaan esille selvästi, että KV opiskelijat ovat tervetulleita joukkoon. Tapahtumista voi varuiksi vinkata KV ja chemeng puolen isoille, jotka siten kertoisivat, että tiettyä tapahtumaa olisi tulossa. Itse tapahtumia olisi varauduttu vetämään englanniksi.

4. IE:nä toimiminen on tiimityöskentelyä. Millaisen työparin haluaisit itsellesi ja millainen pari itse olisit? Kuinka omalla toiminnallasi pidät hyvää paridynamiikkaa yllä?

Itse haluaisin parin, joka on valmis toimintaan ja on yleisesti ottaen toimelias. Toivoisin, että hänen kanssaan myös pystyy keskustelemaan vapaasti, ja näin saada hyvin suunniteltua asioita. Itse toimin suunnitellen, ja ideoita paljon ehdotellen. Yritän olla henkilö, jolle voisi keskustella mistä vain. Olen varsin joustava, ja mielelläni kuuntelen ihmisten kertomuksia ja ehdotuksia. Uskonkin, että ryhmädynamiikka pysyy yllä nimenomaan hyvällä kommunikoinnilla ja kuuntelulla.

5. Tapahtumien suunnittelu ja järjestäminen vie paljon aikaa. Miten huolehdit, ettet pala loppuun vuoden aikana?

Teekkaritoiminta on melkein omanlainen harrastus, että siihen käyttää mielellään aikaa. Suunnitelmallisuudella voi ennaltaehkäistä tehokkaasti loppuun palamista. Tehdään paperille kalenteri, ja suunnitellaan siihen ajankäyttöä. Myös muunlaista harrastetoimintaa tulee tehtyä (tykkään esimerkiksi soitella itsekseni pianoa), ja sillä saa stressiä hyvin lievitettyä. Ja jos ei millään johonkin pysty, pyydän apua pariltani, ja riippuen tilanteesta muilta hallituslaisilta.

2 Kommentit

 1. Herra emäntä

  Hei Pyry! Hienoa, että olet hakemassa tähän mahtavaan virkaan. Tässä muutama kysymys:

  1. Miten motivoit apu-IE:n siivoamaan smökin vessat viideltä aamuyöllä, kun vessat ovat päässeet varsin kamalaan kuntoon?

  2. Joskus asiat eivät mene kuten suunnittelit. Olet unohtanut tehdä gluteenittoman pääruoan, apu-IE on jakanut ainoan vegaaniruoan väärälle henkilölle, tiskikone hajoaa ja jälkiruoka palaa uunissa. Miten toimit ja missä järjestyksessä?

  3. Mikä on lempioluesi?

  Vastaa
 2. Krista Lindqvist

  Mahtavaa, että olet hakemassa IE:ksi!!

  Olet järjestämässä sitsejä, alkuruokaa jaettaessa alkaa näyttämään siltä, että ruoka loppuu kesken, miten toimit?

  Olet hakemassa IE:ksi Leevin kanssa. Olisitko valmis ryhtymään IE:ksi jonkun toisen kanssa?

  Ja lopuksi vielä muutama ”this or that” -kysymys:
  Keittiö vai sali?
  Kaupassa käynti vai siivous?
  Sauna-iltama vai smökkibileet?
  Kasvisruoka vai liharuoka?
  Nachopelti vai pyttipannu?
  Alkupala vai jälkkäri?
  Pasta vai peruna?
  Kossu vai jallu?
  Wappusitsit vai Kaveri- ja perhesitsit?

  Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *