Ehdokas IE:ksi: Ville Lindström

Hei!

Olen Ville Lindström, neljännen vuoden prosessiteekkari ja olen hakemassa yhdistyksemme hallitukseen isännäksi vuodelle 2021. Olen toiminut aktiivisesti fuksivuodestani lähtien PT:n piirissä mm. kahtena vuonna apu-IE:nä ja tämän vuoden aikana bilevastaavana. Nyt olisin ilolla ja innolla valmis tarttumaan vastuullisemman roolin mukanaan tuomiin haasteisiin sekä mahdollisuuksiin.

Odotan vallitsevan ja kehittyvän pandemiatilanteen huomattavasti määrittelevän tapahtumien järjestämistä tulevan vuoden aikana. Olen vahvasti kuitenkin sitä mieltä, että meidän tulee pyrkiä haasteista huolimatta järjestämään tapahtumia turvallisesti, vastuullisesti, sekä jäsenistöämme ilahduttavalla ja teekkarihenkeä ylläpitävällä tavalla.

IE on joukkue, jonka on tärkeää toimia saumattomasti yhteistyössä, siksi olen hakemassa IE-pariksi yhdessä Iiro Peuhkurin kanssa. Olen työskennellyt useasti Iiron kanssa PT:n toiminnassa ja luotan vahvasti meidän tulevan toimimaan erinomaisesti parina.

Vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiin alla tai vaikkapa suoraan Telegramissa @ViLind.

Kysymykset

1. Koronavirus on hankaloittanut yhdistyksen tapahtumien järjestämistä huomattavasti kuluneen vuoden aikana. Millaisia tapahtumia sinä haluaisit järjestää ensi vuonna, ottaen huomioon mahdolliset kokoontumisrajoitukset?

Haluaisin päästä järjestämään esimerkiksi perinteisen kaavan mukaisia sitsejä, vaikka sitten pienemmässä mittakaavassa. Sellaisista haaveileminen lienee kuitenkin turhaa ainakin kevään osalta, eikä lopustakaan vuodesta voi olla varma. Yleisellä tasolla haluaisin kuitenkin järjestää niin normaalin tuntuisia tapahtumia kuin on turvallista ja kaikkien rajoitusten puitteissa mahdollista. Painopiste tulee olemaan luultavasti ulkoilmatapahtumissa ja tapahtumissa, jotka ovat pieniä tai joissa oleskellaan lähinnä pienissä ryhmissä. Olisin myös erityisesti kiinnostunut tutkimaan jos etänä järjestettävien tapahtumien mielekkyyttä ja laatua olisi mahdollista kehittää.

2. Millaisena näet yhdistyksen tapahtumatarjonnan ylipäätään? Pitäisikö jotain tapahtumia muuttaa tai poistaa? Millaisia tapahtumia haluaisit lisää?

Mielestäni PT:llä on ollut yleisesti ottaen vahva tapahtumatarjonta. Meillä on useita vakiintuneita tapahtumia kuten sitsejä, enkä koe näiden joukossa olevan mitään, joka selvästi tarvitsisi poistaa. Näissä tapahtumissa on kuitenkin tarpeeksi tilaa vuosittaiselle muuntelulle.  Voisin silti näiden suurempien ja vakiintuneempien tapahtumien ohessa nähdä tilaa myös pienemmille, omalaatuisemmille tapahtumille.

3. Kuinka huomioisit kansainväliset opiskelijat tapahtumissa?

Varmistaisin tapahtumiin liittyvän viestinnän ja toiminnan toimivan sujuvasti myös englanniksi. Tämän ohella kuuntelisin herkällä korvalla, jos esimerkiksi KV-vastaavalla on jotain ajatuksia tai havaintoja tapahtumien parantamiseksi kansainvälisten opiskelijoiden näkökulmasta.

4. IE:nä toimiminen on tiimityöskentelyä. Millaisen työparin haluaisit itsellesi ja millainen pari itse olisit? Kuinka omalla toiminnallasi pidät hyvää paridynamiikkaa yllä?

Toivoisin parini jakavan iloni tapahtumien järjestämisestä ja haluaisin pystyä luottamaan tämän tunnollisuuteen ja sitoutumiseen yhteistä työtämme kohtaan. Näitä samoja asioita myös itse tarjoaisin parilleni parhaani mukaan. Pitäisin hyvää paridynamiikkaa yllä varmistamalla kommunikaation parini kanssa toimivan hyvin ja avoimesti kaikissa tilanteissa. Lisäksi huolehtisin sekä itseni, että parini jaksamisesta.

5. Tapahtumien suunnittelu ja järjestäminen vie paljon aikaa. Miten huolehdit, ettet pala loppuun vuoden aikana?

Vaikka suunnittelu ja järjestäminen vievät aikaa, oman kokemukseni mukaan asioiden tekeminen liian kiireellä ja hätiköiden aiheuttaa yleensä enemmän stressiä. Huolehtisin siis hallitustöiden tekemisestä järjestelmällisesti ja tarvittavan ajan kanssa. Huolehtisin myös varaavani riittävästi aikaa omaan rentoutumiseeni ja itsestäni huolehtimiseen. Jos työtaakka kuitenkin hiipii liian suureksi toivon voivani tukeutua IE-pariini ja muuhun hallitukseen ennen kuin tilanne pääsee muodostumaan liian vaikeaksi.

6 Kommentit

 1. Herra emäntä

  Hei Ville! Hienoa, että olet hakemassa tähän mahtavaan virkaan. Tässä muutama kysymys:

  1. Miten motivoit apu-IE:n siivoamaan smökin vessat viideltä aamuyöllä, kun vessat ovat päässeet varsin kamalaan kuntoon?

  2. Joskus asiat eivät mene kuten suunnittelit. Olet unohtanut tehdä gluteenittoman pääruoan, apu-IE on jakanut ainoan vegaaniruoan väärälle henkilölle, tiskikone hajoaa ja jälkiruoka palaa uunissa. Miten toimit ja missä järjestyksessä?

  3. Mikä on lempioluesi?

  Vastaa
  • Ville Lindström

   Hei Herra Emäntä ja kiitos klassisista kysymyksistäsi

   1. Myötätuntoinen katse, taputus olalle ja auttava käsi siivoukseen jos muilta hommiltani ehdin.

   2. Ensimmäisenä palava jälkiruoka pois uunista ettei pala koko uuni. Seuraavaksi nopea reaktio siihen olisiko vegaaniruoan jakelu vielä korjattavissa. Apu-IE tiskaamaan käsin jos jotain tarvitsee aikataulun kannalta puhtaaksi ja matkalla lähimpään auki olevaan kauppaan mahdollisimman yksinkertainen suunnitelma korvikkeeksi gluteenittomalle pääruoalle, humalaisen sitsaajan jo ahmimalle vegaaniruoalle ja jälkiruualle.

   3.Takuuvarma lempiolutta ei ole, mutta viimeaikoina olen onnistunut mieltymään Koffin nelosolueen

   Vastaa
 2. Krista Lindqvist

  Mahtavaa Ville, että olet hakemassa IE:ksi!!

  Olet järjestämässä sitsejä, alkuruokaa jaettaessa alkaa näyttämään siltä, että ruoka loppuu kesken, miten toimit?

  Miten motivoisit yhdellä lauseella apuIEn siivoamaan oksennukset smökin vessasta viideltä aamulla?

  Olet hakemassa IE:ksi Iiron kanssa. Olisitko valmis ryhtymään IE:ksi jonkun toisen kanssa?

  Ja lopuksi vielä muutama ”this or that” -kysymys:
  Keittiö vai sali?
  Kaupassa käynti vai siivous?
  Sauna-iltama vai smökkibileet?
  Kasvisruoka vai liharuoka?
  Nachopelti vai pyttipannu?
  Alkupala vai jälkkäri?
  Pasta vai peruna?
  Kossu vai jallu?
  Wappusitsit vai Kaveri- ja perhesitsit?

  Vastaa
  • Ville Lindström

   Kiitos Krista kysymyksistäsi.

   Keskeyttäisin alkuruuan jakelun ja varmistaisin annoksia tasaamalla ja annoskokoja säätämällä että kaikille voidaan tarjoilla ainakin jotain.

   ”ikävä homma, mutta ikävät hommat on niitä joista tulee palkitsevin tunne kun ne on saatu tehtyä”

   Olisin valmis ryhtymään jonkun toisen kanssa IE:ksi. Tämä vaatisi kuitenkin vakuuttavalta tuntuvan parin Iiron tilalle ja paljon enemmän panostusta IE-parin väliseen ryhmäytymiseen.

   ja vielä:
   Sali
   Siivous
   Sauna-iltama
   Liharuoka
   Pyttipannu
   Jälkkäri
   Pasta
   Jallu
   Kaveri- ja perhesitsit

   Vastaa
 3. Leila Arstila

  Huippua että haet PT:n IEksi!
  Kysymykseni kumpuaa oman IE-vuoden muistoista:
  Kuinka huomioisit kestävän kehityksen (erityisesti ekologisen kestävyyden) periaatteita roolissasi?

  Kiitos jo etukäteen vastauksesta, ja tsemppiä hakurumbaan!

  Vastaa
  • Ville Lindström

   Kiitos Leila hyvästä kysymyksestäsi ja tsemppauksesta

   Huomioisin kestävyyttä erityisesti ruokien ja raaka-aineiden valinnoissa. Lisäksi hyvällä suunnittelulla yrittäisin minimoida ruokahävikin ja ylijäämäruoan määrää. Kertakäyttöastioita käytettäessä mielelläni suosisin muita kuin muovisia tuotteita silloin kun mahdollista. Luonnollisesti keittiön puolella ja lopuksi siivotessa huolehtisin roskien hyvästä lajittelusta ja päätymisestä asianmukaisiin keräyspisteisiin.

   Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *